Adventi Pozsony és Kittsee

ADVENTI MESEORSZÁG POZSONYBAN

Már dudorászod a csendes éjt? Érzed a mézeskalács illatát? Szökj el egy napra a téli meseországba…

2018.12.14. péntek

pozsony 3

Utazás: autóbusszal

Mesekönyv tartalma:

Indulás reggel 6 órakor Budapestről. Folyamatos utazás kis pihenővel Kittsee-i csokoládégyár mintaboltjáig, ahol büntetlenül kóstolgatjuk a likőrös golyókat, a banános csokit, és csokiba mártott aszalt gyümölcsöket.

lebkuchenadvent

Édességekkel felpakolva folytatjuk utunkat Pozsonyba, ahol 300 éven keresztül koronázták a magyar királyokat és királynőket. Találkozunk helyi idegenvezetőnkkel, aki legendás magyar időkbe kalauzol el bennünket egy tartalmas városnézés keretében. A gyalogos séta során keresztül megyünk az óvároson érintve a Szent Márton székesegyházat, Mihály-kaput, Közép-Európa legrégibb egyetemének épületét (Academia Istropolitana), Fő teret, Prímás Palotát – egyedülálló goblein-jei szinte maguktól is mesélnek.

A csodálatos panorámát nyújtó vár alatt elsétálva a templomok, főnemesi paloták és Szlovák Nemzeti Színház titokzatos történeteiről hallhatunk. A városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőség a számtalan adventi bódénál. Átmelegedhetünk egy hangulatos középkort idéző étteremben, ahol nem hagyhatjuk ki a jellegzetes szlovák sztrapacska megkóstolását, de népszerű a mézeskalács, a laska, a forró grog, puncs és a karácsonyi méhsör is.

A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 7 490 Ft/fő

Az ár tartalmazza: utazás autóbusszal, idegenvezetés

Külön fizetendő költségek: helyi idegenvezetés és Prímás palota belépőjegye 12 €/fő,

BBP biztosítás (önállóan és irodánknál is köthető)

pozsony