DÉLVIDÉKI HAGYOMÁNYÖRZŐ PIKNIK – ARACS

UTAZÁS IDŐTARTAMA 1 nap + a buszos utazás
INDULÁS 2019.06.22.
ÉRKEZÉS 2019.06.22
CSATLAKOZÁSI PONTOK M5-ös autópálya vonalán előre egyeztetett helyen
ELLÁTÁS önellátás

 

Hogy éltek elődeink? Milyen ételeket ettek mikró nélkül? Milyen zenére táncoltak high tech erősítők nélkül? S a gyerekek milyen játékokkal játszottak akkor, amikor még nem volt televízió? A hagyományőrző pikniken mindezekre választ kapunk, miközben eszünk egy jót, iszunk egy jót és élvezzük a kellemes nyári napsütést!

INDULÁS

2019.06.22. – szombat kora reggel
04:45 – gyülekező Népliget, M3 népligeti metrómegálló, Planetárium elől
05:00 – indulás Népliget

várható érkezés Délvidékre a piknik helyszínére az aracsi puszatemplomhoz kb. 10 óra körül a határátkelés függvényében.

dav
AZ UTAZÁS RÉSZLETEI

Megérkezés után a teljes nap programja fakultatív. A szervezők a hagyományőrző piknik napján korabeli harci bemutatókkal, kirakodóvásárral, helyi ízekkel, zenészekkel és a gyerekeket korabeli játékokkal várják. A helyi főzőverseny ötletadója és társszervezője Vér János, a tápióvidéki hagyományőrzők és szabadtűzi lovagrend tagjai.

Szabadtüzi lovagok2

Az aracsi pusztatemplom Törökbecsétől nem messze a szántóföldek közepén található. Törökbecse városa a Tisza bal partján fekszik, Délvidéken, Szerbia Köztársaság Vajdaság tartományában a Közép-Bánsági körzetben. Itt a város határában fekszik a délvidéki magyarság legfőbb kulturális és nemzeti zarándokhelye, az Aracsi Pusztatemplom. Szorgos és tevékeny kezek és némi támogatás eredményeként az Árpád kori templom és település romjai mai is büszkén ékesítik Törökbecse határát. Törökbecse és környéke több látnivalóval is büszkélkedhet. A Sóskopó több ezer ritka madárfajnak az otthont. A körkény nevéhez köthető a Gyöngysziget, az élő és a holt Tisza találkozásának területe, ahol a híres krokán muskotály szőlőültetvényeinek nedűjéből készült bor ma is a felső tízezer kedvelt bora. Ezt a bort anno szívesen fogyasztotta maga Ferenc József, Tito és Charles de Gaulle is. A túlparton Óbecsénél található az a zsilip, amely az első automata folyami zsilipek egyik példánya,amely a Szuezi csatorna elődjeként tesztelés céljából készült, Türr István tervezésével és az Eiffel-cég kivitelezésével.

Törökbecse

Mielőtt megállnánk az Aracsi Pusztatemplomnál, rövid látogatást teszünk a Tisza partján és az előbb említett látnivalók némelyikénél és ezután megyünk a hagyományőrző piknik helyszínére.

A nap további programhelyszíne az aracsi pusztatemplom és környéke.

Tervezett esti indulás: 20 órakor

Részvételi díj: 8.990 Ft / fő – felnőtt

7.500 Ft / fő – gyermek 12 éves kor alatt

A részvételi díj a buszos utazás költségét tartalmazza. A buszon regisztrációs díj és helyfoglalási díj nincs. Utazás a létszámnak megfelelő autóbusszal.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
– utasbiztosítás, mely online megköthető
– az ebédet és a napközbeni étkezést

FAKULTATÍV PROGRAMOK költségei:
A templomokba nincs belépő.
A zene házába 8 euro / fő a belépő
A Barbana szigetre a hajó 6 euro / fő áron közlekedik oda-vissza.