TAVASZKÖSZÖNTŐ A DIÓSGYŐRI VÁRBAN ÉS NOSZTALGIA LILLAFÜREDEN

HÚSVÉTI KIRÁNDULÁS

2020. ÁPRILIS 11. Szombat

Program

Reggeli órákban indulunk az egyeztetett felszállási pontokról, Budapestről és környékéről. Folyamatos utazás, és egy pihenő megtétele után érkezünk a Bükk ölelésében található csodálatosan felújított, történelmi jelentőségű Diósgyőri várhoz. Ma Nagy Lajos és a később uralkodó Mátyás korának megfelelő ruhába öltöztetett animátorok és tárlatvezetők mutatják az utat a lovagteremből indulva a királynői hálón át egészen a vár alsó szintjén található mesterségek műhelyéig, ahol az a várnép dolgozott.

Különleges időpontban érkezünk, az időutazáshoz hasonló tárlatvezetés után igazi HÚSVÉTI HANGULAT vár bennünket. A Diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén. Zenészek, mesteremberek, kirakodóvásár és finomságok várják az ide érkezőket.

Miután ettünk-ittunk, mulattunk, folytatjuk a kirándulást a meseszép Lillafüredre. Itt valahogy minden lelassul. Már leszálláskor érezni lehet azt a tökéletes harmóniát, amely igenis megvalósítható a természet és az ember keze által egyszerre. Elsétálunk együtt a mélybe zúduló Szinva-patak azon szakaszát, amelyet hazánk legmagasabb függőleges vízeséseként emlegetnek. A húsz méteres zuhatagot mesterségesen hozták létre a Palotaszálló építésekor.

Közvetlen közelben található a másfél kilométer hosszan bejárható István-barlang is, amely cseppkövei mellett tüdőtágító levegőjéről is híres. Mindkettőt a közel százéves, neoreneszánsz Palotaszálló alatt kialakított függőkerten keresztül lehet megközelíteni: a lefelé vezető, hat teraszt is összekötő sétányon végig botanikai ritkaságok sorakoznak. 

A függőkert bejáratával szemben találják a gyönyörű Hámori-tavat, amelynek partja és színes csónakjai a legendák szerint több romantikus lánykérőt is megihlettek már. Hazaindulás a késő délutáni órákban.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 8 490 Ft /fő

Gyermek 14 éves korig 7 490 Ft / fő

Az ár tartalmazza: utazás autóbusszal, idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: a vár belépőjegy árát, amely a helyi húsvéti rendezvény belépőjével együtt lesz feltüntetve. A program kötelezően befizetendő, ára a buszon kerül beszedésre.