Kalotaszegi piramis és kőgolyók

A rejtelmes Erdély II. rész

Útvonal    : Budapest – Nagyvárad –Kolozsvár – Kiskapus – Erdőfelek – Bánffyhunyad – Budapest (kb. 1500 km)

Utazás      :  17 fős vagy 49 fős autóbusszal, a csoport létszámának megfelelően

Ellátás: félpanzió (3xreggeli+ 3xvacsora)

Időtartam:   4 nap /3 éjszaka

Idegenvezetés:    helyi szakértők

PROGRAM:

1. nap: Indulás:  6:00-kor Budapest, Üllői út 137, Ecseri úti OMV benzinkút, városból kifelé vezető oldalt

Az ártándi határátlépést követően, Szent László városába, Nagyváradra érkezünk. Első állomásunk a város római katolikus központja. Itt a Boldogasszony székesegyház megtekintése után a püspöki palota múzeumában megnézzük Szent László hermáját. A Kanonok soron felszállva buszunkra bemegyünk a belvárosba. Itt rövid városnéző séta után (Sétáló utca a szecessziós bérpalotákkal, Mülleráj – a cukrászda, Bémer-tér a Szigligeti színházzal, Szent László tér a Fekete Sas Palota) szabad program, kávé, teaszünet a gyönyörű városban. Tovább utazva a Királyhágón át Kalotaszentkirályra érünk. Szállás magánházaknál, közös vacsora. (kb. 450 km)

2. nap: Reggeli után Kirándulás a Lonka völgyében. Magyarkiskapus faluban szállunk le a buszról, és a Lonka völgyébe ereszkedünk le, hol a patakmederben, hol a gyönyörű, sziklafalakkal övezett tisztásokon haladunk keresztül… A völgy végén ősi múltnak titokzatos nyomait, a kiskapusi piramis alakú hegyeket vesszük szemügyre. Délután Magyarvalkóra érkezünk, ahol a kalotaszegi erődtemplomok egyik legszebb példányát láthatjuk. Tornyából a legszebb a kilátás a Vlegyászára. Visszaérkezve szállásadó falunkba Kalotaszentkirályra, megtekintjük a helyi tájházat. Szállás, vacsora.

3. nap: A délelőttöt Kolozsvárott töltjük, Mátyás király szülővárosában. Városnézésünk során meglátogatjuk: Mátyás király és Bocskai István szülőházát, Szent Mihály plébániatemplomot, a Bánffy palotát, a főtéri Mátyás király szoborcsoportot, a Bolyai egyetemet és a Farkas utcai református templomot. Kolozsvári látogatásunkat azzal zárjuk, hogy tiszteletünket tesszük a Házsongárdi temetőben, ahol Erdély nagyjai pihennek. Ellátogatunk Apáczai Csere János, Tótfalusi Kis Miklós, Dsida Jenő, Kós Károly, Reményik Sándor sírjaihoz. Kora délután Erdőfelek közelébe érkezünk, a Feleki gömbkövekhez, természetesen kialakult geológiai unikum vagy valamilyen erő kellett a megformálásukhoz? – a helyszínen kiderül. Vacsora és szállás Kalotaszentkirályon.

4. nap: Reggeli után a bánffyhunyadi fakazettás ősi templommal ismerkedünk, melyet Papp Gábor is behatóan tanulmányozott. Kora délután Magyarország felé indulunk. Érkezés este Budapestre, leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyen.

Tisztelt Utasaink!

Utazásunk jellegéből következően, minimális túrafelszerelés feltétlenül ajánlott! (pl.: túra cipő, ruházat, esőköpeny, túrabot, hátizsák, stb….)

Részvételi díj:  45 000 Ft + 135 €

minimum létszám: 15 vagy 40 fő

A részvételi díj tartalmazza: a 3 éjszaka szállást, 3 reggeli + 3 vacsora, az összes belépőt, helyi idegenvezetők és az autóbuszos utazás minden költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: a BBP biztosítást, (mely irodánkban megköthető) 2100 Ft

ÉLMÉNYEKBEN  GAZDAG  UTAZÁST,  JÓ  SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

 Jelentkezés on-line: info@goforgo.hu