Székelyföld legszebb tájain

Időpont: 2018.  április 28 – május 2.

                            június 23-27.,

                            július 21-25.,

                            szeptember 8-12.,

                           október 19-23.

Utazás: kényelmes, légkondícionált autóbusszal                      Időtartam: 5 nap/4 éjszaka

Útvonal: Erdély, Székelyföld, Partium, Nagyvárad, Bánffyhunyad, Kolozsvár, Torda, Szováta, Parajd, Farkaslaka, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Csíksomlyó, Szent Anna-tó, Gyilkos-tó, Torockó, Gyergyószárhegy, Békás-szoros, Madéfalva, Székelyszentlélek, Korond, Karcfalva, Karcfalva

Elhelyezés: Magyarlónán és Székelyszentléleken faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Program

1. nap: Nagyvárad Bánffyhunyad Kalotaszentkirály

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Utazás, rövid pihenőkkel az ártándi határátkelőhöz. A határátkelés után érkezés Nagyváradra, városnézés: Püspöki székesegyház, Kanonok sor, Szent László-szobor. Bánffyhunyadon látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban, majd utazás tovább Kalotaszentkirályra, a szállásadó faluba. Ismerkedés Kalotaszeg népművészetével. Az ízletes vacsora elfogyasztása után a szálláshelyek elfoglalása.

 

2. nap: Kolozsvár – Szováta Parajd Korond Farkaslaka Székelyszentlélek

Reggeli után utazás Kolozsvárra, ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedik meg a csoport: Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra, Mátyás király szülőháza, református templom, Szent György-szobor. Szovátán keresztül érkezés Parajdra, látogatás a híres sóbánya hatalmas föld alatti termeiben. Korondon vásárlási lehetőség a székely kézművesek portékáiból. Farkaslakán tisztelgés Tamási Áron emlékének. Vacsora és szállás Székelyszentléleken. (3 éj)
3. nap: Csíkszereda – Csíksomlyó – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Székelyszentlélek

Utazás Csíksomlyóra, látogatás a kegytemplomban. Kirándulás a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosba. Út közben megálló a madéfalvi Siculicidium-emlékműnél és a karcfalvi XV. századi erődített templomnál. Látogatás Borzonton a kézműves faluban. Innen a Basa Keresztátihoz címzett fogadóba vezet az út, ahol egy hangulatos székely vacsoraestben és feledhetetlen erdei kocsikázásban lesz a csoportnak része.

4. nap: Szejkefürdő – Szent Anna-tó – Alsócsernáton – Kézdivásárhely – Székelyudvarhely

Szejkefürdőn látogatás Orbán Balázs síremlékénél, amelyhez székelykapuk egész során át vezet az út. Kirándulás a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzeglápban, majd utazás Alsócsernátonba. Itt látogatás a Székelyföld leggazdagabb falumúzeumában. Kézdivásárhelyen városnézés. Székelyudvarhelyen ismerkedés a város főbb nevezetességeivel.

5. nap: Segesvár Marosvásárhely Körösfő

A korai reggeli után utazás Segesvárra, városnézés: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. Utazás tovább Marosvásárhelyre, városnézés: Kultúrpalota, Toldalaghy-palota, Teleki-téka. Körösfőn keresztül érkezés az ártándi határátkelőhöz. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 63.800 Ft/fő

Egyágyas felár: 9.800 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 960 Ft/fő

Kötelező  baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 2750 Ft/fő

Belépők: kb. 70 RON/fő

A részvételi díj tartalmazza: a 4 éjszakai szállást faluturizmusban, félpanziós ellátással, az autóbuszos utazást és az idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a kötelező útlemondási biztosítást és baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (2750 Ft/fő) és a belépődíjakat