A boszniai piramisok titkai – 4 napos

Időpont : 2018.07.26-29.                  Poz.szám: 18/BPT/04

Útvonal : Budapest – Udvar – Eszék – Zavidovici – Visoko – Mostar – Budapest kb. 1600 km

Utazás : az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Ellátás: félpanzió (3xreggeli+ 3xvacsora)

Idegenvezetés: neves piramiskutatók és helyi szakértő régészek

piramis és zászló

PROGRAM:

1. nap: Indulás:

6:00-kor Budapest, Népliget Planetárium elől

6:30-kor Budaörs, AGIP benzin kút (McDonald’s)

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Bosznia-Hercegovina Zavidovic városa közelében több kőgolyót is találtak, melyeket egy patak medrében találtak és különleges, gyógyító kisugárzásuk van. Ezek megnézése után már a piramisok völgyében ismerkedhetünk a helyszínnel. Este a szállások elfoglalása, vacsora.

2. nap: A napot a piramisok között töltjük. Visokonál a helyi vezetők segítségével, akik a kutatásban részt vesznek megtekintjük a külső feltárásokat és a piramisok által rejtett építészeti, szakrális és (rovás)írásos emlékeket. Este rövid informatív városnéző séta Sarajevoban, (Ferenc Ferdinánd ellen elkövetett merénylet helyszíne), majd hangulatos sörözés az egykori osztrák-magyar sörgyár éttermében.

kravica1

3.nap: Reggeli után ezen a napon kirándulunk: Első látnivalónk Mostar. Hercegovina legnagyobb települése, a boszniai horvátok kulturális, politikai központja. Megtekintjük a helyreállított „Öreg hidat”, mely az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik. Rövid szabadidő után tovább utazunk Kravicaba, a Trebizat folyó vízeséséhez. Itt forgatták a Nap fivér Hold nővér c. filmet és több, egymás mellett elhelyezkedő vízesés alkotja. Visszafelé Blagajban tartunk hosszabb pihenőt. Blagaj nagyon gazdag természeti környezetében található Európa legbővizűbb forrása. Blagaj legfontosabb látnivalója a Buna folyó kitörése, mely 200 méter magas sziklafalak lábainál bukkan fel. Este visszatérünk szállásunkra.

mostar

4.nap: Indulás hazafelé, útközben egy, újonnan (2017-ben) felfedezett obeliszket nézünk meg. A szakemberek szerint komoly csillagászati üzenetet tartalmaz, mely kapcsolatban van a piramisokkal. Érkezés Budapestre az esti órákban. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

BosnianPyramidValley

Amit megnézünk:

Zavidovic – kőgolyók

Nap piramis

  • feltárt alagút rendszer

  • a piramis csúcsára felmászunk

  • déli oldal külszíni feltárások

Hold piramis

  • külső feltárások

Tumulus

  • különleges temetkezési hely

obeliszk

Részvételi díj: 28 000 Ft + 235 €

( A valuta árf. ingadozása miatt befizetés a napi árf. figyelembe vételével!)

A részvételi díj tartalmazza: a 3 éjszaka szállást, 3 reggeli + 3 vacsora, az összes belépőt, helyi idegenvezetők és az ásatáson kutató munkatársak díjazását, és az autóbuszos utazás minden költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: a BBP biztosítást, mely irodánkban megköthető, az ebédet és a sarajevói sörözést

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

Jelentkezés on-line: info@goforgo.hu

blagaj 1