Advent Kassán

kassa-3

Időpont : 2018.12.15.                                Poz.szám: 18/AKS/07
Útvonal :Budapest – Kassa – Budapest (kb. 550 km)
Utazás : a csoportlétszámnak megfelelő autóbusszal
Időtartam: 1 nap                                       Idegenvezetés: csoportkísérő

 

kassa-6

ADVENTI MESEORSZÁG KASSÁN

Már dudorászod a csendes éjt? Érzed a mézeskalács illatát? Szökj el egy napra a téli meseországba…

PROGRAM:

kassa-5

Elindulunk reggel

5:45 Bp Üllői út 379-381, LIDL parkoló

6:10 Budapest, Népliget, Planetárium főbejárata elől.

06:45 órakor Főtról, rövid pihenővel megérkezünk magyar történelmünk egyik legmeghittebb emlékéhez a Vizsolyi templomhoz. Az Árpád-kori Műemlék Templom védett freskóit, valamint az 1590-ben Vizsolyban nyomtatott teljes magyar nyelvű Vizsolyi (Károlyi) Biblia egyik első kiadású példányát naponta megtekinthetik a Tisztelt Látogatók. Lelkészünk vezetésével és egy jó kávéval felfrissülve folytatjuk utunkat Kassára.

Angel-Ice-sculpture-Christmas-in-Kosice-Slovakia-714x1200

A város központjában, egy hangulatos étteremben várják csoportunkat, ahol megpihenhetünk és egy tradícionális ebéddel ismerkedhetünk a helyi ízekkel. Ebéd után már vár bennünket a helyi magyar nyelvű idegenvezetőnk, akivel 2 órás, rendkívül érdekes városnéző sétát teszünk. Meglátogatjuk a Szent Erzsébet katedrálist, (Kassa legjelentősebb műemléke), ahol magyar emlékeink nyomába eredünk. Kihagyhatatlan és egyben megható pillanant, amikor meglátjuk II. Rákóczi Ferenc sírját. Természetesen megtekintjük a zenélő kútat, Orbán-tornyot, Szent Mihály kápolnát, és a Nemzeti Színházat. Programunk másik elmaradhatatlan momentuma a „Rodostó-ház”, Rákóczi Ferenc rodostói háza másának látogatása, oda már csak az arra jelentkezőket kísérjük át. Már vár bennünket az adventi vásár! Szebbnél szebb élményekkel gazdagodva követjük a finom karácsonyi illatokat. Több mint 100 díszített ízléses fából készült házikóban kínálják az árusok a hagyományőrző kézműves ajándékokat, ünnepi ételeket, forralt bort, mézeskalácsot. Számtalan zenei produkció, betlehemes játék, karácsonyi dallamok szolgálják az ünnepre való feltöltődésünket. Hazaindulás a kora esti órákban. 

Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 8 990 Ft

Az ár tartalmazza: utazás autóbusszal, buszos csoportkísérő, hangulatos ebéd helyi étteremben

Külön fizetendő költségek: helyi idegenvezetés és belépőjegy árak együtt: 14 €/fő,

BBP biztosítás (önállóan és irodánknál is köthető)

 

kassa-8

Kedvezmények: A GOforGO Travel törzsutasainak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 400 Ft. Kedvezményeket összevonni nem lehet!

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, KELLEMES KIKAPCSOLÓDÁST KÍVÁNUNK!