1Úton Nemzetközi Zarándoknap Nagyboldogasszony ünnepén

Dátum:   augusztus 15/16 (szombat-vasárnap) 

Utazás:  kényelmes, légkondicionált autóbusszal, csoportkísérővel és lelkivezetővel

Szállás:  Sümeg, Ferences kolostor 3-4-5 ágyas szobáiban ( esetenként emeletes ágy)

Ellátás:   Félpanzió (vacsora-reggeli)

Program:

Első állomásunk Veszprémben lesz, ahol gyalogos sétánk során megtekintjük a 

Szent Mihály Bazilikát, és az Érseki Turisztikai Központot, azaz a Szaléziánumot.

Rövid szabadidő után folytatjuk a veszprémi programunkat.

Igazán különleges látnivalókat kínál a Séd – völgyében Veszprémvölgy Kolostorok és Kertek 12 állomásos  útvonal, amelyből igyekszünk minél többet megtekinteni. 

A következő település Csehimindszent lesz, ahol felkeressük Mindszenty József bíboros-hercegprímás szülőházában lévő emlékkiállítást és a falu gyönyörűen felújított Mindenszentek templomát, a mellé épített keresztutat, és a bíboros úr emlékművét is.

Vasvárra érkezésünk után helyi vezetővel látogatjuk meg egykori megyeszékhely különleges látnivalóit – Domonkos Rendház, és gyűjtemény, kolostor kert, és természetesen a Szentkúti búcsújáró hely, amely  ősbükkös szépséges természeti környezetben található kápolnával, úgynevezett lourdes-i barlanggal, kristálytiszta forrás vizével, és a hozzá kapcsolódó legendával várja a zarándokokat.

Délután 18 órától az ünnepi szentmisét  Barsi Balázs atya celebrálja a Szent kereszt felmagasztalása plébánia templomban.

Vacsora Vasváron, majd utazás szálláshelyünkre.

Másnap reggeli után gyalogos városnézés Sümegen, helyi vezetővel.

Következő megállónk Tapolcán lesz, ahol szintén gyalogosan ismerkedhetünk a hangulatos belváros látnivalóival.

Majd irány Taliándörögd“Zöld program”  és faültetés a dörögdi plébánia gyógynövényes kertjében, látogatás  az Ősök Házában.

Nagyvázsonyba igyekszünk tovább, ahol gyalogos városnézéssel gyarapíthatjuk tudásunkat Kinizsi Pál városában. A sok-sok látni és menni való után jöhet a jól megérdemelt szabadidő, fakultatív étkezési lehetőséggel.

Mielőtt rátérnénk az M7-es autópályára megnézzük Balatonalmádi vörösberényi részében található erődített (jelenleg református) templomát, és a  Szent Ignác templomot is.

Visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 22.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a csoportkísérést és lelkivezetést, szállást, félpanziós ellátást.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és fakultatív költségek árát.