A Magas-Tátra gyöngyszemei

Időpont: 2018. augusztus 3-5. (3 nap/2 éjszaka)

Elhelyezés: Poprád környékén *** szállodában, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban

Ellátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

panorama_magas-tatra

1. nap: Fülek – Rimaszombat – Dobsinai-jégbarlang

Folyamatos utazással és néhány rövidebb pihenővel érkezünk a határállomásra. Hosszabb pihenőt tartunk Füleken. Felsétálunk a várhoz, körbe fényképezhetjük, majd utunkat folytatva Rimaszombaton tartunk hosszabb pihenőt. A városi sétánk után Európa egyik legnagyobb és legszebb jégbarlangjához utazunk, mely Dobsinától nem messze fekszik. A barlang ma is „élő”, hiszen még ma is állandóan képződik benne jég, mely néhol 30-40 méter vastagságú. (Hozzanak magukkal kabátot, mert a barlangban a hőmérséklet 0 Celsius fok alatt van! Szállásunk Poprád környékén lesz.

dobsina

2. nap: Magas-Tátra – Tar-pataki-vízesések – Ó-Tátrafüred – Csorba-tó

Reggeli után a Magas-Tátra második legmagasabb csúcsát hódítjuk meg, a Lomnici csúcsot. A 2632 méter magas hegyet kabinos felvonóval közelítjük meg. A program időjárás függő! Visszatérve egy kellemes gyalogtúrával érjük el a két Tarpatak (Kis-Tarparak és Nagy-Tarpatak) egyesülése után keletkezett csodálatos vízeséseket. (Megfelelő, kényelmes cipőt hozzanak magukkal!) Levezetésként Ó-Tátrafüreden sétálunk, megcsodálva a Monarchia korabeli épületeket. A nap befejezéseként séta a Csorba-tónál. Fáradalmainkat ismét Poprád környékén, a szállásunkon pihenjük ki.

grand-hotel-stary-smokovec-2

3. nap: Deményfalvi-cseppkőbarlang – Rózsahegy – Selmecbánya

Reggeli után a Deményfalvi-cseppkőbarlangba látogatunk el. Utunkat folytatva Rózsahegyre érkezünk. Ellátogatunk egy hangulatos hegyi gazdaságba, ahol finom sajtokat kóstolhatunk, a szabadtéri múzeumban egykor használt eszközöket láthatunk, de található ott egy kedves kisállat-simogató is. Selmecbányán a szabadtéri bányamúzeumban ismerkedünk a bányászat rejtelmeivel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

tarpatak

Részvételi díj: 36 600 Ft/fő

Egyágyas felár: 8 000 Ft/fő

Félpanziós felár: 6 000 Ft/főTátra régi képeslap

Kötelező útlemondási biztosítás: 550 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-és poggyászbiztosítás: 1 650 Ft/fő

A részvételi díj a belépőket (kb. 60 EUR/fő) nem tartalmazza.