Advent Pécsen és Villányban

Időpont: 2020.11.28. Poz.szám: 20/AVP/01 Utazás : 20 vagy 49 fős autóbusszal Időtartam: 1 nap Útvonal : Budapest – Villány – Pécs – Budapest Idegenvezetés: végig a program alatt

A téli időszakban egy kis kellemes borozós – adventi vásáros – mézeskalácsos túrára csábítjuk utasainkat!

Nem túl korai indulás után első úti célunk a Villányi borvidék: Hazánk legdélebbi borvidéke, melyet a Villányi-hegységet ölel körül, a magasabban fekvő dűlőkből szinte „átlátni” Horvátországba. A legenda szerint a Honfoglalás után Bor vitéz és népe ezen a vidéken telepedtek le, ők fejleszették a borkultúrát, sőt maga a nedű is róla kapta a nevét. Az évezredes hagyományokra visszanyúló szőlészetnek és borászatnak mindig is vezető szerepe volt Villányban.

Villány vörösborai nemcsak a borvidéket, hanem az ország borászatát is képviselik. Valójában izgalmas kalandra vállalkozik az, aki határozott céllal sorba kívánja venni a villányi vörösborokat. A borok nem egyformák, mert fajtájuk és a dűlők is különbözőek és természetesen a pincéknek is különbözik stílusuk és borfilozófiájuk. Villány attól is különleges, mert eltérő jegyek mellett az azonosság is jól látható. Az első telepesek által behozott kék-oportó (Blauportugieser) szőlőkből sehol másutt meg nem található vörösbort állítanak elő.

Miután végigjártuk a pincesorokat és beszereztük a karácsonyi vacsorához a finom borokat, Pécsre utazunk.

Pecs, Szekesegyhaz. Bird eye view at night

A Baranya-megyei fővárosba érkezve rövid sétánk során megismerkedünk a város nevezetességeivel. Majd igény szerint, ki-ki ízlésének megfelelően ellátogathat egy-egy múzeumba (Csontváry, Vasarelly, Zsolnai, stb.) vagy részt vehet az adventi vásár forgatagában.

A főtéren a híres Dzsámi körül mesék, ízek, illatok, közös élmények, meghitt hangulatok várnak ránk! A Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár idén november utolsó napján nyitja kapuit a Széchenyi téren. Az ünnepre való készülődés varázslatos hangulatában kóruszenei előadók éneke, forralt bor illata hatja át az ékszerdobozzá váló Széchenyi teret. Az adventi időszak heteiben a város apraja-nagyja újra együtt lehet, felkeresheti a Mikulás házát, csodálhatja a fényfestést, az épületvetítéseket, esténként pedig közösen várhatja a varázslatot, lehet szem-és lélektanúja a vasárnapi gyertyagyújtásoknak.

Sötétedés után, miután megcsodáltuk a város díszkivilágítását hazafelé vesszük az irányt. Budapestre a késő esti órákba érkezünk.

Részvételi díj: 9 500 Ft/fő

Tájékoztató jellegű belépőjegy árak: Dzsámi felnőtt 1 500 Ft/fő, diák, nyugdíjas 1 000 Ft/fő, Székesegyház felnőtt 1 500 Ft/fő, diák, nyugdíjas 1 000 Ft/fő, Püspöki Palota felnőtt 2 000 Ft/fő, nyugdíjas, diák 1 400 Ft/fő.

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást és a csoportkísérést

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, biztosítást, étkezést