Adventi varázslat a szászok földjén: Nagyszeben

dátum: 2023.12.08-10.
elhelyezés: 2 éjszaka Nagyszeben központ közeli 3*-os szálloda 2 ágyas szobáiban
ellátás: reggeli

1.nap: indulás reggel 6 órakor a megadott felszállási pontról. Folyamatos utazás rövid technikai szünetekkel Erdélybe, a Szászföldre. Nagyszeben az erdélyi szászok fővárosa 2007-ben elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címet. Azóta is folyamatosan fejlesztik, szépítik. Évközi időszakban is megkapó, gyönyörű, rendezett a város, de ez a szépség még karácsonyi díszkivilágítással, vásárral is megspékelve kihagyhatatlan élménnyé válik! Késő délután érkezünk szállásunkra, majd a szobák elfoglalása után sétát teszünk a.már adventi fényekben úszó városban, szabadprogram keretében az estét már az adventi vásári forgatagban, forralt borral, karácsonyi finomságokat kóstolva tölthetjük.

2.nap: reggeli után a közeli Gyulafehérvárra utazunk, mely egykor az Erdélyi fejedelemség gazdag, virágzó fővárosa volt. Történelmi központja 1991 óta a Világörökség része. A csodálatosan helyreállított vár éke a római katolikus érseki székesegyház, Erdély legjelentősebb román kori épülete, a román kori magyar művészet egyik legnagyszerűbb példája. A város főterén Adventi vásár kínálja áruit. Délután visszaérkezünk Nagyszebenbe ahol már vár bennünket az ünnepi díszbe öltöztetett forraltbor illatú vásár. Egész este szabad program.

3.nap: reggeli után búcsút kell intenünk Nagyszebennek. Elindulunk hazafelé. Erdélytől az egyik legszebb és a magyar történelem jelentős várával, a Hunyadiak sasfészkével búcsúzunk, azaz az utolsó látnivalónk adveni túránkon: Vajdahunyad vára. A 2019-ben elkezdett restaurálási munkálatai még most is tartanak, de már a vége felé közelednek. A Hunyadiak által építtetett lovagvár felújítása során több mint húsz helyiséget, külső és belső teret korszerűsítettek, újabb tornyokat és termeket nyitottak meg a turisták előtt, és felfedezéseket is tettek. Eközben a Mikszáth Kálmán által „a várak királyának” nevezett látványosság mindvégig látogatható volt, egyre izgalmasabb útvonalakon. Az középkori kaland után már a buszon pihenünk és rövid pihenőkkel megszakítva a késő esti órákban érünk haza.

Részvételi díj:   69 500 Ft/fő

Ajánlott költőpénz belépőre: kb. 100 Lei

A részvételi díj tartalmazza: a 2 éjszakai szállást, reggelivel, az idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (2000 Ft/fő/3 nap, csoportosan)

Árainkat 400 Ft = 1 € árfolyamig tudjuk garantálni! Az utazás minimum 35 fő fizető utas részvétele esetén indul.

 Jelentkezés on-line: info@goforgo.hu