Adventi varázslat Erdélyben, Marosvásárhelyen

Időpont: 2022. december 09-11.
Útvonal: Budapest – Marosvásárhely – Budapest. (kb. 1200 km)
Utazás: a csoportlétszámnak megfelelő autóbusszal
Ellátás: reggeli
Szállás, elhelyezés: 2 éjszaka Marosvásárhely központjában 4*-os szálloda 2 ágyas szobáiban
Időtartam: 3 nap / 2 éjszaka
Idegenvezetés: végig az autóbuszon

1.nap: indulás reggel 6 órakor a megadott felszállási pontról. Folyamatos utazás rövid technikai szünetekkel Erdélybe. Első állomásunk Erdély egyik leggazdagabb múltú, legnagyobb magyarlakta városa, Kolozsvár. Kolozsvár felfedezését leginkább a város egykori Nagypiac terén a mai Főtéren érdemes elkezdeni, ahol az Erdélyi építészet legfontosabb emlékeihez sorolható látnivalókat lehet megtekinteni. Egy kellemes sétával ellátogatunk Mátyás királyunk szülőházához, megtekintjük a nagy királyunkat ábrázoló szoborcsoportot, a Szent Mihály templomot, majd ismét buszra szállunk és Székelyföld fővárosa felé vesszük az irányt. Megérkezünk Marosvásárhelyre, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Már adventi fényekben úszik a város, szabadprogram keretében az estét már az adventi vásári forgatagban, forralt borral, karácsonyi finomságokat kóstolva tölthetjük.

2.nap: reggeli után gyalogos városnézés során ismerkedünk Székelyföld fővárosával. Ellátogatunk a majolika díszítésű városházához, majd a szecesszió legszebb vásárhelyi kincsét, a Kultúrpalotát tekintjük meg. A magyar múlt és jelen köszön ránk a város minden egyes pontján, a középkori vár, a Teleki téka, és a Bólyai Líceum is megannyi különleges történettel vár bennünket. Egy kellemes helyi ebéddel pihenünk kicsit a tartalmas időutazás után. Délután vásárlási lehetőség vagy egyénileg a város további felfedezése a programunk. Marosvásárhely főterén már vár bennünket az ünnepi díszbe öltöztetett forraltbor illatú vásár. Egész este szabad program.

3.nap: reggeli után búcsút kell intenünk Marosvásárhelynek. Elindulunk hazafelé, de még vár ránk egy izgalmas kaland. Ellátogatunk a híres Tordai sóbányába, melyet méltán neveznek Erdély mágikus birodalmának. Egy kellemes, egészséges kikapcsolódás, mely a szemnek, a testnek és a léleknek is felemelő élményt nyújt. Az izgalmas kaland után már a buszon pihenünk és rövid pihenőkkel megszakítva a késő esti órákban érünk haza.

Részvételi díj:   65 500 Ft/fő

Ajánlott költőpénz belépőre: kb. 100 Lei

A részvételi díj tartalmazza: a 2 éjszakai szállást, reggelis ellátással, az idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (550 Ft/fő/nap, csoportosan)

Árainkat 440 Ft = 1 € árfolyamig tudjuk garantálni! Az utazás minimum 30 fő fizető utas részvétele esetén indul.