Ausztria Magyar emlékhelyei

Időpont:   2018. augusztus 10-12.

                                       október 05-07.

(3 nap/2 éjszaka)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Útvonal: Bécs, Fraknó-vára, Léka-vára, Németújvár-vára, Kismarton, Ruszt, Sopron

Elhelyezés: *** szállodában, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, valamint faluturizmusban

Ellátás: reggeli

Program:

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Bécs – Schönbrunn
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban. Kis pihenőkkel érkezünk Bécsbe, a császárvárosba, ahol buszos, majd gyalogos történelmi városnézés keretein belül ismerkedünk az osztrák főváros nevezetességeivel (Stephansdom, Hofburg, /császári udvar és környezete/ Operaház, Parlament, Városháza, Kapucinusok temploma, Habsburg kripta, Ágostonrendi templom stb.). Ezt követően kis szabadprogram következik (lehetőség van vásárolni a Mozart csoki különlegességekből vagy elfogyasztani egy bécsi szeletet, Sacher tortát, akár egy bécsi kávét). Délután indulunk Schönbrunnba, a Habsburgok nyári rezidenciájához, mely Ausztria legismertebb műemléképülete és turisztikai látványossága. A legnagyobb eleganciát sugárzó barokk-rokokó stílusú szobák berendezése lenyűgöző. A 40 terem meglátogatása során elképzelhetjük, hogy milyen volt a királyi udvartartás élete a XVIII-XIX. században. Este érkezés a szálláshelyre, Sopronba. (2 éj)

museum_of_art_history___wien_1_by_pingallery-d477hk7

2. nap: Burgenland magyar vonatkozású emlékhelyei –  Fraknó – Léka – Németújvár
Reggeli után Burgenland magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeit keressük fel. Fraknó várában (Forchtenstein) megtekintjük az Esterházy család évszázadokon át titokban tartott kincstárát és Európa legnagyobb magánkézben lévő fegyvergyűjteményét. Utunk következő állomása Léka (Lockenhaus) – középkori várlátogatás, ahol a templomos lovagok titkát máig őrzi a megállt idő. Délután látogatás a Németújvár-i grófok egykori lovagvárába, (Güssingbe). A XII. századi vár gazdagon díszített helyiségeiben múzeumot, lovagtermet, fegyvertárat és képzőművészeti galériát láthatunk. Ezt követően látogatás a ferences templomba, mely a Batthyány-család kriptáját rejti magában. Este visszaérkezés a szálláshelyre.

3. nap: Sopron – Kismarton – Ruszt – Budapest – Nyíregyháza  – Debrecen
Reggeli után Sopronban, a „hűség városában” gyalogos városnézést tartunk, ezt követően Burgenland tartomány „fővárosa”, Kismarton (Eisenstadt) nevezetességei következnek. Megtekintjük az Esterházy-kastély pompás termeit és parkját, valamint Joseph Haydn lakóházát. Belvárosi séta (Dóm, Liszt-emlékmű megtekintése). Hazaindulás előtt Ruszt (Rust) városka történelmi központját csodálhatjuk, mely 2001 óta a világörökség része (fakultatív borkóstolás, külön ár ellenében). Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 43 500 Ft/fő

( A valuta árf. ingadozása miatt befizetés a napi árf. figyelembe vételével!)

Félpanziós felár: 8 900 Ft/fő             Egyágyas felár: 9.900 Ft               belépők: kb. 80 €
Alapár tartalmazza: Autóbuszos utazást légkondicionált turista autóbusszal (TV, DVD, italautomata), 2 éjszakai szállást reggelivel, 3* szállodában, Sopronban, idegenvezetést.+ foglalási díj 1 000 Ft
Alapár nem tartalmazza: Csoportkísérőt, a helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat, a BBP biztosítást, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítás és a foglalási díjat.
Frakno