Autóbuszos zarándoklat Medjugorjeba

Időpont: 2020 április 14-18.

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel, lelkivezetővel

Elhelyezés: panzióban 2 ágyas fürdőszobás szobákban, félpanziós ellátással

Részvételi díj: 61.900.Ft/fő amely tartalmazza a buszos utazás, szállás, félpanziós ellátás, csoport és lelki vezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: a tolmácsolás és az adományok költségét (25€ ) illetve a biztosítást, melynek megkötése kötelező.

Tervezett program:
1. nap: utazás Medjugorjéba, Szarajevó, Neretva -völgye és Mostar érintésével.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye Podborovo, Cenacolo közösség, Rózsafüzér, szentmise).
3. nap: zarándoklat a Tihaljinai Béke Királynője szoborhoz, látogatás Petar atyához Vitinaba, városnézés Mostarban. (szervezés alatt)
4. nap: keresztút a Krizevac hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.
5. nap: hazautazás Budapestre, Mostar, Szarajevón keresztül.

RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS
1. nap: Kora reggeli indulás Budapestről a Blaha Lujza térről, utazás az M6 – Mohács, Udvar (határ) útvonalon Bosznia-Hercegovinába. Délután Szarajevó érintése után a csodálatos Neretva-völgyén keresztül folytatjuk utunkat a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba (3 éj).
2. nap: Megismerkedünk a világ egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. 1981. június 25.-én jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis Boszniai faluba, így Medjugorje a „világ gyóntatószékévé” vált. Ma évente 2 millió zarándok látogatja a helyet.

Elsőként a reggeli órákban a Jelenések-hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Itt egy közös imádságot, elmélkedést tartunk a teljes szilencium jegyében. Délután ellátogatunk a Cenacolo közösségbe, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban a Kegytemplom mögötti területen a Rózsafüzér elimádkozása után nemzetközi Szentmisén és elmélkedésen veszünk részt.


3. nap: Délelőtt Tihaljinába zarándokolunk. A kis falu templomában egy különlegesen szép Béke Királynője szobor található, amelyhez számos ima meghallgatás köthető.
Ezután látogatást teszünk Petar atyánál a Vitinai templomban, aki a mai napig a látnokok lelki vezetője és gyóntatója, neki mindig vannak személyes üzenetei a magyar zarándokok részére. Szentmise után rövid buszozással Mostarba érkezünk. Séta a Neretva folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük és megtekintjük a híres bazársort. Este Rózsafüzér és nemzetközi Szentmise a Kegytemplomnál és Szentségimádás


4. nap: Reggel a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk, ahol keresztutat járunk. 540 méteres magasságba felkapaszkodva egy 8,5 méteres betonkeresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el.
Délután szabadprogram Medjugorjéban. Este Rózsafüzér és nemzetközi Szentmise a Kegytemplomnál.

5. nap: Reggel hálaadó Szentmisét követően hazaindulunk Mostaron, a lélegzetelállító Neretva-völgyén és Szarajevón keresztül, az esti órákban érkezünk Budapestre.


Minden nap este közös nemzetközi program van a templom mögötti szabadtéri oltárnál:
17.30 h-tól Rózsafűzér imádság
18 h-tól Nemzetközi Szentmise
19 h-tól 7 miatyánk, 7 üdvözlégy, 7 dicsőség ima, kegytárgyak megszentelése
20 h-tól elmélkedés a ferences testvérek vezetésével
21 h-tól szentségimádás csütörtök esténként

Fontos:
A templom környékén az előadások, elmélkedések, szentségimádás alkalmával magyar fordításra lesz lehetőség egy megadott frekvencián, amelyet rádión keresztül mindenki tud fogni, ezért fontos, hogy a testvérek hozzanak magukkal kis rádiókészüléket vagy fülhallgatót, amellyel telefonon keresztül is elérik az adást.
Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal, vagy érvényes útlevéllel lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú személyi igazolványt nem fogadják el.

A ki- és a hazautazás útvonala azonos, ezért nyílik lehetőség le és felszállásra a következő helyeken: Dunaújváros, M6 Újvárosi pihenő (ÖMV kút) Paks, M6 Paksi pihenő (Shell kút) Mohács, Tesco parkoló

Irodánkban köthető biztosítás: EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/főtől EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége: 5.300 Ft/főtől

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!