Bécs – haladóknak

Időpont: 2020.03.14.                        Pozíciószám: 20/AWI/01

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal: Budapest – Bécs – Budapest (kb. 650 km)

Ellátás: önellátó

Arsenal-Heeresgeschichtliches_Museum-1

PROGRAM:

Indulás:

6:00 – kor Pestszentlőrinc, LIDL parkoló (Üllői út 379-381.)

6:30-kor Budapest, Ecseri út, OMV benzinkút, befelé vezető oldal

Utazás rövid pihenővel, érkezés Bécsbe, a belvárosába. Itt az ARSENAL-nál szállunk ki, ahol megkezdjük ismerkedésünket a császári várossal. Az Arsenal-t Ferenc József építette katonai akadémia és laktanya céljából, ahol sok magyar is tanult és szolgált. A mai Hadtörténeti Múzeumban, sok-sok magyar emlékkel is találkozhatunk, többek között magyar huszár egyenruhákkal,  a magyar királyi testőrség emlékeivel és Horthy Miklós eredeti aláírásával ellátott jelentésével a csatáról, melyet a Novara parancsnokaként küldött.

Arsenal_Heeresgeschichtliches_Museum_Feldherrenhalle

Ezen a szombaton nagyszabású makett kiállítást és vásárt rendeznek a múzeum falai között. A múzeum megtekintése után végig sétálunk a Belveder palota díszkertjén, majd bemegyünk a belvárosba. Itt sétánk első állomása a Hofburg, az egykori császári palota-együttes, s benne a magyar paloták.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tovább haladva megtekintjük a Magyar Királyi Testőrpalotát, a Minorita-rendi templomot az egykori Magyar Kancelláriát (ma a nagykövetségünk), Bécs legrégebbi templomát, a Ruprechtskirchét, a régi városházát és az Anker órát. Szabadidő után visszaindulunk Budapestre várhatóan az esti órákban érkezünk vissza. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

ruprechtskirche

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazás költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők, a BBP – biztosítást, mely irodáinkban megköthetők.

Kedvezmények: törzsutasoknak, diákoknak 18 éves korig,65 év feletti nyugdíjasoknak 300 Ft

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!