Bosznia Szecsei Miklóssal

Évek óta járjuk Boszniát. A 2023.09.07-10. közötti uton most csak a piramisokra és a megalitokra koncentrálunk. Így az alap programból kivettük a városnézéseket és több időt töltünk az energiákkal teli helyszíneken.

1.nap
Indulás 5 órakor, az Ecseri úti  OMV benzinkút parkolójából (Üllői út 137.) (városból kifelé vezető, templom felőli oldalon)

vagy: 5.30-kor az M1-M7 autópálya kifelé vezető oldal, Budaörsi pihenőhely, MOL kút parkoló. (További felszállási lehetőség 8.00 Mohács melletti Tesco áruház parkolójában.) indulás előtt min. 2 nappal kérjük jelezni, hogy szeretne felszállni!
A magyar -horvát, majd a horvát-bosnyák határ átlépése után, délután érkezünk a Zavidovici város közelében felfedezett titokzatos kőgolyókhoz, ahol kb 1 óra áll rendelkezésre azok megtekintésére.
Este érkezés a Szarajevó külvárosában található Hotelbe. Vacsora a szállodában.
(1. nap kb 550 km, rövid pihenőkkel)

2.nap: Reggeli 7.15-től, majd 8.15-kor indulás VISOKO-ba.
A nap túlnyomó részét itt töltjük Visoko város környékén, a piramisok árnyékában.
Mivel a piramisokra vezető utak rendkívül szűkek, ill. rosszul kiépítettek, autóbusszal nem járhatóak, a város északi részén található parkolóban Tisztelt Utasainknak kisebb autókba (TAXI) ülve indulnak a piramisok felfedezésére. (Ennek költségét a részvételi díj tartalmazza. Egy taxi 4 utast tud egyszerre felvinni, így a taxik számát és a csoport létszámát figyelembe véve: 1-1 gépkocsiban minimum 4 fő kell, hogy utazzon.

Öt helyszín látogatása történik ezen a módon:
– Nap piramis, feltárt alagút rendszer (kb. 2 órában)
– Nap piramis csúcsa ( kb 1 órában)
– Hold piramis csúcsa (kb. 1 órában)
– Nap piramis, északi oldal, külső feltárások (kb 1 óra)

– Forrás vív felvétel a Hold piramis tövében (kb 1 óra)

FIGYELEM! személyenként max. 2-3 liter forrásvíz vételére van lehetőség és idő. A vizet csak zárható üvegben, műanyag flakonban tudjuk a buszba tenni!

A személyautós program, utazási idővel együtt nagyjából 7-8 órát vesz igénybe.
Délután 5 körül utasaink, a város déli parkolójában visszaszállnak az autóbuszra, ahonnan a közeli ősi temetkezési helyhez, az ún. Tumulus-hoz hajtunk. (Összesen kb 50 km)

3.nap : Reggeli 7.15-től, majd indulás 8.15-kor
Ezen a napon lényegesen többet – mintegy 360 km-t – fogunk autóbusszal utazni! A program szerinti látnivalók:

– A festői Buna folyó forrásának megtekintése

– Stolac kisváros melletti fennsíkon található rejtélyes romváros. (kb. 2 órában) az utolsó néhány km-t itt is mikró buszokkal ill. személygépkocsikkal tesszük meg. (Költsége a részvételi díjban)

– Stolac melletti ősi, bogumil temető rövid látogatása

– Pocitej-ben egy órás pihenő – ebédelési lehetőség. (festői, török időkből származó kis település a Neretva partján)

Este kilenc körül érkezés a hotelbe, majd vacsora.

4. nap: 8:00-kor reggeli, majd bepakolás a buszba. 9-kor indulás hazafelé! Ezen a napon Boszniában még egy látnivaló várja tisztelt utasainkat:

Ezek után a szükséges megállók (határok, pihenőhelyek) kivételével folyamatos utazás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban!  Leszállási lehetőség az autóbuszról a felszállással megegyező helyeken!

Részvételi díj:  52 000 Ft + 365 €

minimum létszám: 35 fő (ez alatt a létszám alatt a kis buszos programot tudjuk utasainknak felajánlani)

A részvételi díj tartalmazza: a 3 éjszaka szállást, 3 reggeli + 3 vacsora, az összes belépőt, helyi idegenvezetők és az ásatáson kutató munkatársak díjazását, és az autóbuszos utazás minden költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: a BBP biztosítást, (mely irodánkban megköthető – javasolt!)

és a további étkezések költségét