Búcsúkő – Dél-keleti Kárpátok titkai

jelentkezni a programra:  WWW.GOFORGO.HU –n /on-line jelentkezés vagy info@goforgo.hu

érdeklődni a+36 30 307 1736 telefonon lehet

BETELT!

Időpont: 2024.08.17-21.

pozicíó szám: 24/EBU/01  

útvonal: Budapest – Arad – Déva – Nagyszeben – Brassó – Búcsúkő (Bucsecs) – Budapest (kb. 1700 km) Utazás      : az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Ellátás: félpanzió (4xreggeli+ 4xvacsora)

Időtartam:   5 nap /4 éjszaka

Idegenvezetés:    végig a program alatt

PROGRAM:

1. nap: Indulás:  6:00-kor Budapest, Üllői út 137, Ecseri úti OMV benzinkút, városból kifelé vezető oldal

A nagylaki határátlépést követően, Aradon rövid, mintegy 1,5 órás informatív városnézést tartunk, busszal és gyalogosan. A délutáni órákban Vajdahunyadra érkezünk, ahol Mátyás királyunk gyerek korát töltötte.

Szálláshelyünk és vacsoránk a közeli Csernakeresztúron lesz, vendégváró magyar családoknál 2-3 kisebb magán panzióban. (kb. 450 km)

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat dél-keleti irányban. A Retyezát, a Vöröstornyi szoros (Olt folyó áttörése) és a Fogarasi Havasok festői panorámáját követve érkezünk Brassó városába. Gyalogos séta a belvárosban és rövid szabadidő, majd a Tömösi hágón át elhagyjuk a történelmi Magyar Királyság 1000-ed éves határát. Este érkezünk Bustenibe, ahol 3 éjszakát töltünk, félpanziós ellátással (kb 350 km)

3-4. nap: Két teljes napot a Búcsúkő Nemzeti Parkban található, különleges, ezoterikus helyek felfedezésével, megismerésével töltünk. Egyik nap felvonóval felmegyünk Szászbudáról (Busteniből) a 2000 méter magason lévő, hatalmas patkó alakú fennsíkra, melynek peremén sorakoznak a hegység 2000 méternél is magasabb csúcsai. A fennsíkon sok érdekes sziklaalakzat látható. Megtekintjük a híres kőgombákat, a Bábaköveket, és az emberfejet formázó sziklaalakzatot, a Szfinxet.

A másik nap felkeressük a Bucsecs hegység legismertebb barlangját, a Ialomița-barlangot. A Királyok barlangjának is nevezik. A bejáratnál található Ialomița kolostor a XVI. században épült. A barlang belsejében lépcsőkön és hidakon lehet közlekedni. Több csarnok, galéria és folyósó található a barlangban. A legnagyobb és leghíresebb a Medve-csarnok ahol barlangi medve maradványokat találtak. Azt tartják, hogy András apostol is járt a barlangban. Különös energiák vannak itt, ezt tudósok is igazolták, magyarázatot azonban nem találtak rá. Van a barlangban egy forrás, hasonlóan a 7 forrás vízeséshez, ennek vizét is élő víznek tartják és ebben sem találhatók baktériumok.

5. nap: Reggeli után haza indulunk. Folyamatos utazás rövid, kb. 20 perces pihenőkkel, és a nagylaki határátlépés után, az esti órákban érkezünk Budapestre.

Tisztelt Utasaink!

Utazásunk jellegéből következően, túrafelszerelés feltétlenül ajánlott! (pl.: túra cipő, ruházat, esőköpeny, túrabot, hátizsák, stb….) Az utazáson való részvétel feltétele a BBP megkötése. Amennyiben nem nálunk köti meg, az igazolást a biztosítás meglétéről, kérjük eljuttatni hozzánk!

Részvételi díj:  110 000 Ft + 100 €

minimum létszám: 40 fő                           jelentkezési határidő: indulás előtt 2 héttel

A részvételi díj tartalmazza: a 4 éjszaka szállást, 4 reggeli + 4 vacsora, az aláhúzott helyeken a belépőt, a helyi bérelt kis buszos utazást, a helyi kísérő díjazását, és az autóbuszos utazás minden költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: a busteni felvonó költségét (várhatóan 210 Lei- 2023-as ár), az esetlegesen felmerülő plusz belépőket, a napközbeni étkezést és a kötelező BBP biztosítást, (mely irodánkban megköthető 3500 Ft/fő)

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!