Csíksomlyói Búcsú – busszal

Időpont: 2024. május 16-20.

Utazás: kényelmes, légkondícionált0 autóbusszal                      Időtartam: 5 nap/4 éjszaka

Útvonal: Kolozsvár, Szováta, Parajd, Farkaslaka, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Csíksomlyó, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Madéfalva, Székelyszentlélek, Korond, Karcfalva

Elhelyezés: faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal

Ellátás: félpanzió

Program

1. Nap: Budapest – Ártánd – Király-hágó – Kolozsvár – Székelyszentlélek

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Az ártándi határátkelést követően hamarosan eléri a csoport Kalotaszeget és Erdély kapuját, a Királyhágót. Kolozsváron keresztül folytatódik az utazás. A városnézés során a főtér látványosságait, a Szent Mihály-templomot és Mátyás király lovasszobrát lesz utasainknak lehetősége megismerni. Székelyszentlélekre érkezve finom vacsora, kellemes szállás fogadja utasainkat.

2. Nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Karcfalva – Madéfalva

Reggeli után a Gyergyói-medence központjába, Gyergyószentmiklósra utazik a csoport. A Tarisznyás Márton Múzeum gazdag néprajzi gyűjteménnyel büszkélkedik. A múzeumlátogatás után az örmény katolikus templom megtekintése következik. Továbbutazva kirándulás Erdély két leghíresebb természeti jelenségénél, a Gyilkos-tónál és a Békás-szorosban. A meredek sziklafalakat elhagyva, Karcfalván megálló az erődtemplomnál, Madéfalván pedig a Székelyvész-emlékműnél.

b_csiksomlyoi-bucsu-2016-043

3. Nap: Csíksomlyó

Reggeli után utazás Csíksomlyóra, részvétel a CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚN. A szertartás végén felemelő érzésekkel érkezik vissza a csoport a nyeregből Csíkszeredára. Délután szabadidő, majd utazás vissza a szálláshelyre.

csíksomlyó

4. Nap: Szováta – Parajd – Korond – Farkaslaka – Szejkefürdő – Székelyudvarhely

Utazás Szovátára, séta a kiterített medvebőrre hasonlító, sós vizű Medve-tó körül. Parajdon látogatás a sóbánya lélegzetelállító föld alatti termeiben, majd utazás Korondra. Itt séta és vásárlási lehetőség a székely kézművesség remekeiből. Farkaslakán látogatás Tamási Áron szülőházánál. Szejkefürdőn kényelmes séta Orbán Balázs, a Székelyföld leírójának sírjához, amelyhez székelykapuk során át vezet az út. Székelyudvarhelyen rövid városnézés.

5. Nap: Marosvásárhely – Körösfő – Budapest

A korai reggeli után búcsú a szállásadóktól, indulás haza. Pihenő Marosvásárhelyen, városnéző séta a székelyek legnagyobb városában. Körösfőn még egy utolsó visszatekintés Erdélyre, majd utazás a határra. Érkezés Budapestre az esti órákban.

08-korond

Részvételi díj: 114 800 Ft/fő

Egyágyas felár: 21 000 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 2 625 Ft/fő

Kötelező  baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 3 250 Ft/fő

Fak. útlemondási biztosítás:: 2,5%

Belépők: kb. 65 RON