Dél-csehországi kastélyok és sörök

Időpont: 2024.10. 10-13. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3 éjszaka 4* szállodában Ceske Budejoviceben, 2 ágyas, zuhanyzós, wc-s szobákban

Ellátás: Bőséges reggeli

Program

1.nap: Indulás:

5:30 – kor  Pestszentlőrinc, Üllői út 379-381. LIDL parkoló

            6:00 – kor Budapest, Üllői út 137, Ecseri úti OMV benzinkút, városból kifelé vezető oldalt

Ausztrián keresztül a Dél-Cseh körzetbe utazunk. Trebonba érkezünk, ahol a Bohemia Regent cseh sörgyárat látogatjuk meg, majd rövid séta a kisvárosban. Kisétálunk az évszázados halastó partjára, ahol megnézzük a terület urainak, a Schwarzenbergek mauzóleumát. Este érkezés Ceske Budejovicébe, a szállásunkra (580 km)

2.nap: A mai napunk első állomása Zvíkov, a XIII.sz-ból szármató vár. Építtetője a csehek első királyi családjából származó I. Vencel király volt, aki maga is sokat tartózkodott falai között.

Kora délután érkezünk Hluboka nad Vltavou-ba, a szépségéről messze földön híres kastélyba.

Innen visszatérünk Ceske Budejovicébe. Vacsora után szabadprogram, érdemes megkóstolni a Budweiser különféle változatait, a Masne Kramy sörözőben, mely a legrégebbi a városban. (150 km)

3. nap: Ma a Bohémiai erdő egyik legszebb tavánál kezdünk, Lipno nad Vltavou-ban, ahol a fák koronái között kialakított sétányon járva csodálhatjuk meg a környék lenyűgöző panorámáját. (belépő 350 Czk)

A délutánt Cesky Krumlovban töltjük, Dél-Csehország leglátványosabb kisvárosában. Itt lehetőség lesz látogatást tenni a városka híres Eggenberg sörgyár éttermében. Este visszatérünk szállásunkra. (150 km)

4. nap: Reggeli indulás után Vyssi Brodba érkezünk, a ma is működő ciszterci kolostorba. Dél-Csehország legszebb és legnagyobb kolostori könyvtára található itt. De Zrínyi Jánosnak, Zrínyi Miklós fiának sírját is itt találjuk. Kora délután indulunk hazafelé. Budapestre a késő esti órákban érkezünk. (560 km)

Részvételi díj: 159 000 Ft/fő

 félpanziós felár: 27 000 Ft /svédasztalos vacsora             Egyágyas felár:  39 400 Ft

 

Ajánlott költőpénz belépőre: kb. 1200 CZK

A részvételi díj tartalmazza: a 3 éjszakai szállást, reggelis ellátással, az autóbuszos utazást és a csoportkísérést

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (650 Ft/fő/nap, 70 éves kor felett 100% felár)

Jelentkezés on-line: info@goforgo.hu