Erdély rejtelmei és misztériumai

Időpont : 2024.07.01-05.

pozicíó szám: 24/ESZ/02  

útvonal: Budapest – Zsibó –Torockó – Alsórákos – Sepsiszentgyörgy – Krizba vára – Budapest (kb. 1900 km)

Utazás      :  az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Ellátás: félpanzió (4xreggeli+ 4xvacsora)

Időtartam:   5 nap /4 éjszaka

Idegenvezetés:    végig a program alatt és helyi

PROGRAM:

1. nap: Indulás:  6:00-kor Budapest, Üllői út 137, Ecseri úti OMV benzinkút, városból kifelé vezető oldalt

A határátlépést követően első állomásunk a Wesselényiek egykori birtokának központjába, Zsibóra vezet. A kisváros mellett a Sárkányok kertjébe érkezünk. Gyalogtúránk alatt jól karbantartott ösvényen haladva megyünk körbe a kerten. Az út több szakaszában lehetőség nyílik madártávlatból megcsodálni a különös alakú tornyokat, kúpokat, gúlákat, oszlopokat, gombákat, ember- és állatformájú tömböket, amik festői összevisszaságban díszítik a kertet. Aztán az út második részében leereszkedünk és most már karnyújtásnyi távolságból is megszemlélhetjük ezen csodákat. Tovább utazva Torockóra érünk, a hegyek ölelésében rejtőzik egy apró, magyarok lakta egykori bányászfaluba. Itt lesz szállásunk 2 éjszakára. A szállás 2-3 magánpanzióban történik. A közös vacsora a központi panzióban lesz. (kb. 580 km)

2. nap: Reggel már a legendák földjén ébredünk! Reggeli után kirándulás a Székelykőre. Egésznapos, kellemes gyalogtúránk nem egy sima séta a parkban, de nem is extrém kaptatós.  Megfoghatatlan nyugalom árad a levegőben. A legközelebbi nagyvárosi zaj nagyon messze van ide. A meseszerű környezetben kisebb-nagyobb csodák, meglepetések várnak ránk. A szállásra késő délután érünk vissza. Visszaérkezve szállásadó falunkba Torockóra, megvacsorázunk, beszélgetünk és/vagy lepihenünk.

3. nap: Reggeli után buszunkba bepakolunk és indulunk tovább felfedező utunkra. Alsórákos mellett elhaladva a figyelmes szemlélődő észreveszi, hogy bizony itt is van piramishegy. Meg is állunk és megnézzük közelebbről. A piramis, aminek csúcsán rom vár áll és Tepő vár a neve, az itt folyó Oltnak fontos súlyponti szakaszán fekszik. Vacsora és szállás Sepsiszentgyörgyön, szállodában.

4. nap: Reggeli után buszra szállva megközelítjük, majd újabb túrával érjük el Krizba várát. A Persányi-hegységben fekvő Krizba falu közelében, a magas várhegy szikla tetején található Höltövény vára. Eredetére több legenda is van. Ismerjük meg őket! Ez kicsit erősebb túra, de időnk lesz rá! A napot rászánjuk. Szállásunk megint Sepsiszentgyörgyön az előző éjszakai szállodában lesz.

5. nap: Kora reggel Magyarország felé indulunk. Hosszú utazás vár ránk, több, mint 700 km. Folyamatos utazás, pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban, leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyen.

Tisztelt Utasaink!

Utazásunk jellegéből következően, minimális túrafelszerelés feltétlenül ajánlott! (pl.: túra cipő, ruházat, esőköpeny, túrabot, hátizsák, stb….)

Részvételi díj: 105 500 Ft + 100 €

A részvételi díj tartalmazza: a 4 éjszaka szállást, 4 reggeli + 4 vacsora, a helyi idegenvezetők és az autóbuszos utazás minden költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: a BBP biztosítást, (mely irodánkban megköthető) 3500 Ft

ÉLMÉNYEKBEN  GAZDAG  UTAZÁST,  JÓ  SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

Jelentkezni kizárólag írásban lehet, az info@goforgo.hu email címen   

érdeklődni a 06 30 307 1736-os telefonszámon lehet.

Ez a túra Szecsei Miklós Szellemi Műhely kérésére készült!

Kísérőink időbeosztása miatt fenn tartjuk a program változás jogát.