Felvidék – Földön, vízen, levegőben

Időpont: 2018. május 5-6. (2 nap/1 éjszaka)

Elhelyezés: Felsőzúgó környékén ** szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban

Ellátás:  félpanzió

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

PROGRAM:

1. nap: Felszállási lehetőségek:

6:00 Pestszentlőrinc, Üllői út 379-381. Lidl parkoló (feltételes)

6:20 Bp., Népliget Planetárium főbejárata elől

7:00 Békásmegyer, HÉV melletti, hegy felőli parkoló, buszforduló (feltételes)

Utazásunk első állomásunk Tátralomnic. Itt a fogaskerekű kisvasúttal felmegyünk. Innen indul kényelmes gyalogtúránk a két Tarpatak egyesülése utáni, fantasztikusan szép, többlépcsős vízeséshez.

tarpatak

Visszatérve buszunkhoz Zdiar felé vesszük utunkat. A 2017-ben kiépített The treetop walk Bachledka, (http://chodnikkorunamistromov.sk/en/) 1234 m hosszú, egy fokozatosan emelkedő erdei sétaösvény, melyen végigmenve a fák koronája fölé jutunk, ahonnan lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetünk.

Adrenalinova-zastavka-Chodnik-korunami-stromov-BachledkaFelfelé sétálva megismerkedhetünk az erdő életével, átmehetünk különböző „bátorsági” akadályokon és ha valaki nem akar visszasétálni, akkor lecsúszhat az ösvény végében álló 32 m-es toronyban található csúszdán. Este érkezünk a szállásunkra, vacsora.

Bachledka-CHKS-zima4

Chodnik-korunami-stromov-Tatry

2. nap: Reggeli után az egykori lengyel-magyar határvárat, Nedec várát nézzük meg, mely már az 1300-as években vigyázta a határt. (Figyelem! A vár belépőjét csak Zloty-ban lehet befizetni. Kérjük hozzanak magukkal 15 Zloty-t!)

nedec

A déli órákban a Dunajec melletti Vörös-kolostornál tutajokra szállunk és lecsorgunk a fantasztikus látványt nyújtó sziklák között a folyócska legszebb szakaszán. (A tutajozás biztonságos, a folyó nem vad, szelíden kanyarog a hatalmas sziklák között.) kb. 1,5 órás tutajozás után az alsó kikötőnél ajándék boltok, éttermek várnak ránk. Buszunk ide jön értünk. Szabadidő után (vásárlási, ebédelési lehetőség) buszra szállva indulunk Budapestre, ahová a késő esti órákba érünk vissza. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

dunajec

Részvételi díj: 39 800 Ft/ fő helyett

Akció: 29 900 Ft/fő

Egyágyas felár: 5 000 Ft/fő                     

Kötelező  baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 1100 Ft/fő            Belépők: kb. 30+ 15 Zloty

A részvételi díj tartalmazza: Szállás szállodában**, reggeli és vacsora, utazás autóbusszal, idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: a kötelező útlemondási biztosítást, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (70 éves kor felett 100% felár) és a belépődíjakat