Garam mentén

Időpont: 2016.07.23.                        Pozíciószám:   16/FGR/05

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal: Budapest – Borfő – Zseliz – Oroszka – Budapest (kb. 250 km)

Ellátás: önellátó

Indulás:

6:40– kor Pestszentlőrinc, volt Piac tér (Üllői út 392.)

7:00 – kor Népliget, M3 népligeti metrómegálló, Planetárium elől

7:40– kor Békásmegyer, HÉV megálló, hegyfelöli buszforduló

Folyamatos utazás egy rövid pihenővel. Programunkat Borfőn kezdjük a szikla lakóhelyek megtekintésével. Ezek a szikla lakóhelyek a XVIII., XX. század közötti időkből származnak. Néhányat a mai napig lakóhelyként használnak. Kőfaragó eszközök, népi bútorok, fazekas termékek, mind-mind a lakóhelyi hagyományokat mutatják be. Zselízen található a híres bécsi cukrász, Franz Sacher egykori szolgálati háza, a Sacher Ház.

zsel__z2.jpg 

Ezután Oroszkára utazunk, ahol megnézzük a Hadi Múzeum és Panoptikumot, amely Felvidék legnagyobb magángyűjteménye. A múzeum udvarára lépve a házigazdák célzóvízzel várják a látogatókat. A 700 nm kiterjedésű, hatalmas pajtából és melléképületekből kialakított múzeum sok értéket rejt. Itt található többek között a Mária Valéria híd eredeti vaskorlátjának egy darabja is. Innen hazafelé vesszük az irányt. Várhatólaag Budapestre az esti órákban érkezünk.

Részvételi díj: 5 800 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségeit

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők

Kedvezmények: A GOforGO törzsutasainak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 500 Ft. Kedvezményeket összevonni nem lehet!

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!