“Hadak Útján” Történelmi emléktúra: Emlékút az Isonzó mentén

Időpont: 2017. szeptember 7-10.

Utazás: kényelmes, légkondícionált autóbusszal                      Időtartam: 4 nap/3 éjszaka

Útvonal: Júliai-Alpok, Dél-Stájerország, Isztria, Celje, Ptuj, Ljubljana, Lipica, Bled, Bohinj, Trieszt, Kobarid, Caporetto

Elhelyezés: Nova Gorica mellett **-os szállodábanEllátás: reggeli (fakultatív félpanzió)

 Program

1. nap: Ptuj – Trieszt – Nova Gorica

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Indulás után utazás rövid pihenőkkel Szlovéniába. Ptujban megtekintjük a városka fölé magasodó bájos várat. Továbbhaladva dél felé elérjük a tengert: megtekintjük a méltán híres, csodálatos Miramare-kastélyt. Szállás és vacsora Szlovéniában, Nova Gorica mellett. (650 km)

ptuj

2. nap:Görz – Doberdo-fennsík – St. Michele-hegy – Visinte – Redipuglia – Fogliano – Monte sei Busi

Reggeli után Gorizia-Görz-Gorica városának olasz oldalára utazunk: megtekintjük az ősi várat, ahonnan a Habsburg család ősanyai ágon elindult, majd felkeressük a város roppant színvonalas első világháborús múzeumát. A várost elhagyva elérjük a Doberdo-fennsíkot: a St. Michele-hegyen múzeum, majd séta a magyar kavernák és lövészárkok világában. Tiszteletünket tesszük Visinte-n a magyar kápolnánál. Redipugliaban az olasz katonai temetőt és monumentális hősi emlékművet keressük fel, majd Foglianoban az osztrák–magyar katonai temetőt. Felmegyünk a Doberdó-fennsík sziklái közé, hogy a Monte sei Busi-n kavernákhoz, az egykori frontvonal védelmi állásaihoz jussunk. Vacsora és szállás Nova Gorica mellett. (80 km)

SAM_0630

3. nap: Kobarid – Kluze erőd – Log Pod Magnartom

Reggeli után északnak indulunk az Isonzo (Soca) festői felső folyásához. Kobaridban (Caporetto) felkeressük a múzeumot és az olasz osszáriumot, majd továbbutazunk két jellegzetes és látványos világháborús hadászati bázishoz, a Kluze erődhöz. Az erőd megtekintése után Log pod Mangartomba utazunk: kis kiállítás az Alpok alatti alagútban közlekedő, egykoron háborús feladatokat ellátó kisvonatról és egy osztrák–magyar katonai temető. Vacsora és szállás Nova Gorica mellett. (200 km)

kluze erőd

4. nap: Skocjan-barlang – Celje – Budapest

Napunk első programjaként meglátogatjuk Szlovénia egyik leglátványosabb barlangját, a Skocjan-barlangot. Hazaútban felkeressük Celjét: bejárjuk a Cilleiek ősi várát, csodás kilátással a Száva felső folyására, s azt övező hegyekre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. (600 km)

Részvételi díj: 66 500 Ft/fő

Egyágyas felár: 9 800 Ft/fő                      Félpanziós felár: 9 500 Ft/Fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 975 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:2 200 Ft/fő

A részvételi díj a belépőket (kb. 60 EUR/fő, Skocjan barlang 16 EUR/fő) nem tartalmazza.