Hajóval a Duna legjaván

Időpont: 2017. július 19 – 22. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal és hajóval

Idegenvezetés: az utazás tartama alatt

Útvonal: Erdély, Bácska, Bánát, Szerémség, Duna-áttörés, Bánság, Partium, Arad, Vajdahunyad, Herkulesfürdő, Orsova, Galambóc, Pétervárad, Szendrő

Elhelyezés: Székelykevén és Csernakeresztúron faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal, Herkulesfürdőn ***-os szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió

Program

1. nap: Szabadka – Újvidék – Pétervárad

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Határátkelés Röszkén, majd utazás Szabadkára, itt rövid városnézés: régi városháza, színház, Zsolnay-kutak. Utazunk tovább a Vajdaság fővárosába, Újvidékre. Városnézés: a 150 éves katolikus templom, a szerb és a magyar színház, a Duna Park. Péterváradon látogatás a várban, a Monarchia egykori egyik legnagyobb erődjében és a híres óratorony megtekintése. Titelnél átkelünk a Tiszán és a Dél-Bánát felé vesszük az irányt. Pancsova érintésével az egyik Al-dunai székely faluba, Székelykevére utazunk, majd utazás a szálláshelyünkre.

2. nap: Babakaj-szikla – Galambóc – Greben-hegyfok – Kis- és Nagy-Kazán-szoros – Orsova

A korai reggelit követően a szép Dél-bánáti dombvidéken utazunk a szerb-román határra, majd a Krassó-Szörényi-érchegység hegyei között kanyargunk. Ómoldvánál hajóra szállunk és elindulunk a Dunán lefelé. Rövidesen jobbról láthatjuk Galambóc várának csipkés falait, balról a Babakay-sziklát, aztán a Duna hirtelen 3 km-ről 300 0-re szűkül össze. Innen kezdve végig hegyek között hajózunk. Az egész napos hajóút során számos neves emléket, híres helyet és nevezetességet láthatunk: a Baross-táblát, a Greben-hegyfokot, a Kis- és Nagy-Kazán-szorost, az egykori jelzőállomásokat, Drenkó és Háromtorony várát és végül a Vaskapu-szoros bejáratát. Orsovánál búcsúzunk el a hajótól és utazunk tovább herkulesfürdői szálláshelyünkre.

3. nap: Herkulesfürdő – Mehádia – Karánsebes – Vajdahunyad

Napunkat Herkulesfürdői sétával kezdjük a Monarchia sziklák közé zárt híres fürdőhelyének főterén. Majd elindulunk a Mehádiai-hágón át észak felé. Kis pihenőt tartunk Karánsebesen, ahonnan az Erdélyi Vaskapun át utazunk buszunkkal a Hátszegi-medencébe. Vajdahunyadra érve látogatás Erdély talán legimpozánsabb várkastélyában, Hunyadi János egykori fészkében. Szállásunk a Székelykevéhez hasonlóan bukkovinai székelyek által lakott Csernakeresztúron lesz.

4. nap: Lippa – Arad

Reggeli után haza indulunk a Maros völgyében. Megállunk Solymos váránál, a várat megmászóknak szép kilátásban lehet része. A solymosi várhoz nagyon közel felkeressük a máriadnai kegytemplomot. Lassan elhagyva a hegyeket Aradra érünk. Városnézésünk során felkeressük a városházát, a Kultúrpalotát, a Vértanúk emlékművét és Zala György szoborcsoportját. A városnézés után átlépjük a határt, utazunk haza. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 69 500 Ft/fő

Egyágyas felár: 9 800 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 1 045 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 2 200 Ft/fő

A részvételi díj  a belépőket (kb. 13 EUR/fő) nem tartalmazza!