HÚSVÉTRA HANGOLVA – TAVASZI ÁHITAT MARIAZELL-BEN

2019.04.13. (szombat)

mariazell

Indulás Budapestről reggel 5:30 órakor, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Ausztriába. Napunk első állomása a Gloggnitz városkában található Lindt csokoládégyár. Látogatást teszünk a helyi üzem mintaboltjában, ahol valamennyi húsvéti finomságot – csokoládé nyuszit, csibét, kisbárányt – beszerezhetünk. Tovább utazunk a Stájerország északi részén található meseszép Mariazellbe. az Alpok hegyvonulatai közzöt így jutunk Európa egyik leghíresebb búcsújáró helyére, melyet évente több, mint 1 millió ember keres fel.

Gloggnitz,_Firma_Verkaufsraum_Lindt_&_Sprüngli

Édes finomságok világába érkezünk. Mariazell levegőjét szinte áthatja a méz kellemesen édeskés illata, hiszen a városka különösen híres mézüzeméről és a mézre épülő iparáról. A helyi specialitásnak számító Pirker mézeskalács több mint három évszázados múlttal rendelkezik.

Lebkuchen Pirker

Egy kellemes látogatás alkalmával közelebbről megismerjük a készítés módját, és egy pici kóstolhatunk is kapunk. A városnézés alkalmával felkeressük a híres Mariazell-i kegytemplomot, ami régóta a város jelképeként szolgál. A gótika és a barokk csodálatos keveréke, melynek múltja 3 legenda köré fonódik. Figyelemre méltó még a kupola alatt egy oszlopon álló, késő gótikus festett Madonna-szobor a XVI. század elejéről. A bazilikának rengeteg magyar vonatkozása van, tán a legismertebb, hogy egészen 1991-es esztergomi újra temetéséig itt nyugodott Mindszenty József hercegprímás a Szent László-kápolnában.

Mariazell oltár

A kupolatérből közelítjük meg a kincstárt, melynek legértékesebb kincse egy fára festett ikonszerű Mária-kép, melynek keretét magyar és lengyel királyi címerek díszítik, ezt a képet ajándékozta 1370 körül a templomnak Nagy Lajos király. Megtekinthetőek Nagy Lajos király és Mária Terézia által ajándékozott kegytárgyak. A templom és a kincstár látogatása után még elsétálunk a Szent forrás kápolnáig. Itt szabadon dönthetünk délutáni programunk folytatásáról. Előre jelentkező utasainkkal látogatást teszünk egy helyi likőrüzembe, ahol fény derül e gyógyító termék gyártásának titkaira.

mariazeller-kraeuterlikoer_6209

Természetesen szabad időnkben már beülhetünk egy hangulatos vendéglőbe, de aki úgy érzi, még mindig szeretne újabb kincseket felfedezni Mariazell-ben, fakultatív programként egy kirándulást tehet a Kálvária dombra. Visszaindulás Magyarországra kb. 17:00 órakor.

Részvételi díj: 12 900 Ft/fő

Az ár tartalmazza: utazás autóbusszal, idegenvezetés

Külön fizetendő: az autóbuszon kerül beszedésre – Pirker mézeskalácsüzem látogatás, kegytemplom kincstár látogatás, helyi vezetés: 16 euro / fő, 12 éven aluli gyermekeknek 7 euro / fő Fakultatív belépők: Arzberger likőr gyárlátogatás kb. 5 euro / fő (létszámtól függő, előre kérjük jelezni a részvételt)

A PROGRAM LEGALÁBB 35 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN INDUL!