Ipolytarnóc és kiruccanás Kékkővárához

Időpont:      2018.09.08.                       Pozíciószám: 18/BIP/09

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal:  Budapest – Ipolytarnóc – Alsósztregova– Budapest ( 350 km)

Ellátás: önellátó

PROGRAM:

ipolytarnoc

Indulás:

6:30 – kor Pestszentlőrinc, LIDL parkoló (Üllői út 3979 – 381)

7:00 – kor Népliget, M3 népligeti metrómegálló, Planetárium elől

7:30-kor Békásmegyer (feltételes)

Indulás a reggeli órákban. Délelőtt érkezünk Ipolytarnócra, ahol 1 órás szakvezetéssel végig élhetjük a több millió évvel ezelőtti világ mindennapjait a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött maradványokat lehet megismerni. Az őslények itatóhelyén 3D-s vetítéssel láthatjuk az egykori állatokat. A séta végén lehetőség nyílik a 4D-s moziban egy időutazáson részt vennünk. A látogatás után indulunk Alsósztregovára, Madách Imre egykori lakóhelyére. Itt a kastélyban berendezett emlékkiállítás megtekintése után kisétálunk a kert végében felállított Madách-síremlékhez.

kekko-legi-foto

Napunk zárásaként Kékkő várát látogatjuk meg. Az eredetileg gótikus vár 1137 körül épült. Legnagyobb fellendülésekor a kékkői vár Magyarország legjelentősebb várai közé tartozott. Miután a Balassa-család visszaállíttatta eredeti állapotába a törökök a várat újra elpusztították és a felső gótikus stílusban épült vár azóta romokban hever. A Balassa-család a vár alsó részén egy barokk stílusú kastélyt épített. Jelenleg a maga nemében egyedülálló a Bábművészeti Kultúrák és Játékok Múzeuma látható benne.

Indulás vissza a késő délutáni órákban. Érkezés Budapestre este, leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

Részvételi díj: 5 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségeit

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők

Kedvezmények: A GoforGO Travel >törzsutasainak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 400 Ft. Kedvezményeket összevonni nem lehet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!