Jégkatedrális a Magas-Tátrában

Időpont :  2023.03.04.               Poz.szám: 23/ FJK/ 01

Útvonal : Budapest – Ótátrafüred – Csorba-tó – Budapest

Utazás : a csoportlétszámnak megfelelő autóbusszal

Időtartam: 1 nap                         Idegenvezetés: az autóbuszon

5:30-kor Budapest, Üllői út 137. (Ecseri út-Üllői út sarka, M3 metrómegálló, a belváros felé vezető oldalon lévő OMV benzinkútnál), Fót (feltételes) 6:00-kor

Évek óta egyre nagyobb érdeklődés övezi a felvidéki és nemzetközi fiatalokból álló csapat munkáját, miszerint minden évben több száz tonna jég (idén 225 tonna) felhasználásával megalkotják a „Tátrai Jégkatedrálist”. Évente más és más, világhírű templom az ihletője ennek a csodának. Idén, a 10. jubileumi évre a művészeket a jeruzsálemi Szent Sír-bazilika inspirálta.

Program:

Folyamatos utazás Ó-tátrafüredre, útközben rövid pihenővel. Érkezés a délelőtti órákban a Tátra egyik legkedveltebb üdülőhelyére. A fogaskerekű kisvasúttal felmegyünk a Tarajkára és ott szabadidőnk lesz. (Fogaskerekű retúrjegy: 13 €) Megtekinthetjük a Jégkatedrálist. Idén is mesebeli jégtemplomot építenek az ügyes kézű jégszobrászok, kiknek vezetője a felvidéki születésű Adam Bakos. A bátrabbak meglátogathatják a Tarpataki vízesést, mely – útviszonyoktól függően – kb. 1-2 órás erősebb túra.

Miután visszatérünk a hegyről, autóbuszra szállunk és ellátogatunk a Magas-Tátra legnagyobb tengerszeméhez utazunk. Itt ehetünk vagy körbe sétálhatjuk a tavat, ki-ki kedve szerint. Késő délután indulunk hazafelé.  Várható érkezés Budapestre a késő éjjeli órákban.

A program változtatásának jogát fenntartjuk!

Láng helyett jég, füst helyett csodálatos fények. A jégből faragott tornyok több mint 10 méteres magasba nyúlnak, épp, hogy beférnek a fehér kupola alá, ami a jeges csodát őrzi.

Részvételi díj: 16 900.- Ft/fő

2022.02.05-ig előfoglalási kedvezménnyel: 14 000 Ft

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazás költségeit és az idegenvezetést az autóbuszon.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők és BBP – biztosítást, mely irodáinkban megköthetők.

Egyéb költségek:

Tarajka sikló: Felnőtt: 13,- €,

Biztosítás: 550,- Ft/fő