Jégkatedrális a Magas-Tátrában

Időpont :  2020.01.18.               Poz.szám: 20/ FJK/ 01

Időpont :  2020.02.15.               Poz.szám: 20/ FJK/ 02

Útvonal : Budapest – Ótátrafüred – Besztercebánya – Budapest

Utazás : a csoportlétszámnak megfelelő autóbusszal

Időtartam: 1 nap                         Idegenvezetés: az autóbuszon

Program:

Folyamatos utazás Ótátrafüredre, útközben rövid pihenővel. Érkezés a délelőtti órákban a Tátra egyik legkedveltebb üdülőhelyére. A fogaskerekű kisvasúttal felmegyünk a Tarajkára és ott szabadidőnk lesz. Megtekinthetjük a Jégkatedrálist. Idén is mesebeli jégtemplomot építenek az ügyes kezű jégszobrászok, amelyet minden évben más-más temploma a világnak ihletett. Az építkezés során több 100 tonna jeget használnak fel.

Minden évben különleges látni egy – egy monumentális építmény jégből készített mását. Az idei év talán bátran állathatjuk, hogy rendhagyó. Azon túl, hogy egy grandiózus épület kicsinyített hasonmását készítik el, egyúttal tisztelgés és megemlékezés is. Igazán szép és megható is egyben, hogy a jégszobrászok választása idén a párizsi Notre Dame-ra esett. Az utazást, építészetet, művészetet, Párizst kedvelők előtt jól ismert, hogy a Notre Dame tetőszerkezete április közepén lángra kapott és majd 700 év történelme semmisült meg a világ szeme láttára.

Láng helyett jég, füst helyett csodálatos fények. A jégből faragott tornyok több mint 10 méteres magasba nyúlnak, épp, hogy beférnek a fehér kupola alá, ami a jeges csodát őrzi.

Miután visszatérünk a hegyről, autóbuszra szállunk és időjárás függvényében ellátogatunk a közeli Csorba tóhoz, ami a Tátra déli részének 2. legnagyobb tava. Szabad program keretében körbejárhatjuk a tavat, kellemes és hangulatos sétát teszünk a várhatóan havas, téli hangulatot sugárzó környezetben. Ha az időjárás nem megfelelő, akkor pedig sétát teszünk Besztercebányán. Várható érkezés Budapestre 22-23 óra között. Jégkatedrálisról részletek/tudnivalók hamarosan…

A program változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 9 990.- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazás költségeit és az idegenvezetést az autóbuszon.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők és BBP – biztosítást, mely irodáinkban megköthetők.

Egyéb költségek:

Tarajka sikló: Felnőtt: 11,- €, Nyugdíjas, diák: 9,- €, (2017-ben)

Biztosítás: 550,- Ft/fő