Kalocsa-Budapest hajókirándulás

Időpont: 2017. május 29. (1 nap)

Utazás: hajóval és kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Idegenvezetés végig az út során.

Program

Reggel korai indulás Budapestről. Utazás autóbusszal Kalocsára, a honfoglalás kori városba, mely 1000 éve a magyar katolicizmusmásodik központja. Látogatás az érseki palotában, könyvtárban, kincstárban és a paprika múzeumban.

Autóbusszal utazunk Meszes-Kalocsa Duna-partra. Hajóra szállunk (1515 fkm) és elindulunk a Dunán felfelé. Ebédelési lehetőség a hajón. Útközben sokat megtudunk a hajózásról, a Dunáról, annak szabályozásáról, látjuk a paksi atomerőmű vizes csatornáit, a biskói komp katasztrófa emlékművét, Paks városát, a Közép-Duna szigetvilágát, Dunaföldvárt, Dunaújvárost, a Ráckeve-Soroksári Duna alsó végét, a dunai áldozatok emlékművét, Kulcsnál az egykori, budapesti Manci híd maradványait, a lórévi „szerb” partot, Ercsinél az Eötvös család kriptáját, a battai olajkikötőt, a csepeli kikötőt, majd áthajózunk az esti díszkivilágításban tündöklő Budapesten, utunkat az újpesti öbölben (1653 fkm) fejezzük be késő este.

A hajó 126 éves, 2011-ben teljes átépítésen, felújításon esett át, luxus kivitelű. Van zárt és nyitott utastér, fedett és fedetlen fedélzet, dohányzó rész. A hajó központja a korszerű konyha, ahol a hajózás és a gasztronómia találkozik, ahol italokkal, ételekkel várják utasaink igényeit. Az ebéd ára kb. 1000-1500 Ft.

Részvételi díj: 9 800 Ft/fő

Belépő díjak Kalocsán: 1 600 Ft