Kárpátaljai körút

Időpont: 2017. július 22-26.,

                            augusztus 19-23.,

Utazás: kényelmes, légkondícionált autóbusszal                      Időtartam: 5 nap/4 éjszaka

Útvonal: Kárpátalja, Beregszász, Visk, Munkács, Ungvár, Técső, Rahó, Nagyszőlős, Vereckei-hágó

Elhelyezés: faluturizmusban Visken és Beregszász környkén

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Arany_Páva_étterem,_Beregszász

1. nap: Beregszász – Csetfalva

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Határátkelés Beregsuránynál. Városnézés Beregszászon: emlékezés Bethlen Gáborra, Rákóczi Ferencre, Esze Tamásra, Illyés Gyulára, Kölcsey Ferencre, Széchenyi Istvánra, Petőfi Sándorra és Kazinczy Ferencre. Csetfalván látogatás a XIV. sz-i református és a XXI. sz-i ökumenikus templomban. Vacsora és szállás Beregszász környékén.

munkács

2. nap: Munkács – Szolyva – Alsóverecke – Vereckei-hágó – Beregszentmiklós – Beregszász

Reggeli után utazás Munkácsra, látogatás a Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált várban. A belvárosi séta során felkeressük a Rákócziak uradalmi házát, a Fejér-házat, Munkácsy Mihály emléktábláját és szobrát, valamint a római katolikus templomot is. Délután kirándulás a Munkács – Szolyva (a sztálini lágerek áldozatainak emlékparkja) – Alsóverecke – Vereckei-hágó (841 m) útvonalon. Visszaútban Beregszentmiklóson a Schönborn-kastélyt keressük fel. Vacsora és szállás Beregszász mellett.

verecke

3. nap: Tiszaújlak – Nagyszőlős Szinevéri-tengerszem Ökörmező – Szeklence

Tiszaújlakon a Turul-emlékművet keressük fel. Nagyszőlősön megtekintjük a Perényi-kastélyt. Utazás a Szinevéri-tengerszemhez (989 m-rel a tenger szintje felett), Kárpátalja egyik legmegragadóbb természeti szépségéhez, és útközben megtekintjük az Árpád-vonal egyik bunkerét is. Útban Ökörmezőre megállás „a világ tetején”, a Szinevéri-hágón. Ökörmezőn pihenő, majd ereszkedés vissza a Tisza-mentéhez. Szeklencére érkezve nem szabad kihagyni a XVII. sz-i katolikus fatemplomot és a harangházat. Estére Viskre érkezik a csoport.

szinevér

4. nap: Técső Terebesfejérpataka Rahó Kőrösmező Tatár-hágó Visk

Kirándulás a Tisza felső folyása mentén a Técső (református templom 200 kazettás mennyezettel, Kossuth-szobor, Hollósy-szobor) – Aknaszlatina – Terebesfejérpataka: Európa közepe-emlékoszlop és Hucul Életviteli Múzeum – Rahó (Tisza-összefolyás) – Kőrösmező – Tatár-hágó útvonalon. Szállás és vacsora Visken.

técső

5. nap: Ungvár – Nevicke

Búcsú a viski szállásadóktól, indulás haza. Ungvárra érkezve városnézés Ungváron: a vár, a skanzen, a görög katolikus bazilika, a belváros. Utazás az Ung völgyében az Uzsoki-hágó irányába. Nevickén kirándulás a pogány leány várához. A határátkelés után utazás Budapestre.

 

Részvételi díj: 49.800 Ft/fő

Egyágyas felár: 9.500 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 750 Ft/fő

Kötelező  baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 2750 Ft/fő

Belépők: kb. 3 500 Ft/fő (az idegenvezető szedi össze)

A részvételi díj tartalmazza: a 4 éjszakai szállást faluturizmusban, félpanziós ellátással, az autóbuszos utazást és az idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a kötelező útlemondási biztosítást, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (2 750 Ft/fő) és a belépőket