Kenutúra Gemenci ártéren

Időpont: 2017.06.17.                        Pozíciószám: 17/BGM/12

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal: Budapest – Recsk – Parád – Gyöngyös – Budapest (kb. 240 km)

Ellátás: önellátó

PROGRAM:

Indulás: 5:30 – kor Népliget, M3 népligeti metrómegálló, Planetárium elől
6:00 – kor Pestszentlőrinc, volt Piac tér (Üllői út 392.)

A délelőtt folyamán érkezünk Pörbölyre, a Gemenci Erdei Vasút végállomása. Kisvasútra szállva a Nyárilegelő állomásig utazunk, mely a vízitúrák kiindulópontja. Ennél a megállóhelynél van lehetőség az erdei vasút kenuszállító kocsijairól levéve a kenukat vízre tenni, melyeket az induló állomásnál biztosítanak számunkra.

Vizitura_Gemenc_hullamter_kajak_kenu_tura_Europa_legnagyobb_arter_erdeje_10

A Rezéti-Duna partján található megállóhelyről kiindulva kb. 3-4 órás vízi-túra programunk alatt a titokzatos vadon és csodálatos vízi világ tárul fel előttünk. Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a vízitúrázók figyelhetik meg. Jó szerencsével védett madarakkal (szürke gém, rétisas, barna kánya, fekete gólya, nagykócsag) valamint hűsölő szarvasokkal, vaddisznókkal is találkozhat az ide látogató.

gemenci_kenuturak1_-__foto_badari-csiszar_angela_-_gemenc_zrt.Visszaérve a Nyárilegelő állomásra partra szállunk és a muzeális kisvasúton Pörbölyig zakatolunk, keresztül a Duna-Sió ártér által kialakított gyönyörű erdőségen. A végállomásnál, Pörbölynél a buszunk vár minket. Baján, egy kellemes halászcsárdában költjük el estebédünket, mely bajai halászléből és az elmaradhatatlan túrós csuszából áll (vagy ki-mit szeretne). Ezután Budapestre utazunk, ahová az esti órákba érünk vissza. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyen.

Részvételi díj: 6.300 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazás költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza: a kenu túra és a vacsora költségét, mely a helyszínen fizetendők

Kedvezmények: törzsutasoknak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 300 Ft