Kirándulás a mesés bajmóci várkastélyhoz

Francia, Loire-völgyi hangulat bújik meg abban a pár ezres városban, ami hozzánk igen közel, egész pontosan Felvidéken van. Szeptemberi kirándulásunkon a célállomás Bajmóc mesés várkastélya, egy 30 méter magas spirál kilátó és tüneményes állatok várják a velünk kirándulókat.

A Nyitra folyó partján fekvő Bajmóc város vezetése csodálatos módon megőrizte a Pálffy család örökségét, a várkastélyt. A várkastély mellett azonban más különleges látnivalót is tartogat nekünk a város, alig kell ezek felkereséséhez pár kilométernél messzebb mennünk. Bajmócon annyira kellemesen el lehet tölteni egy napot, hogy az ember egy percig nem érzi azt, hogy unatkozna!

Jó hír az utazni szerető családoknak,hogy gyerekek számára is tartogat Bajmóc olyan látnivalókat, ami a figyelmüket leköti. Egyszóval kiváló kirándulóhelyszín akár családoknak is!

UTAZÁS RÉSZLETEI

Időpont : 2020.09.19. szombat
Indulás: 05:30-kor Budapest, Népliget, Planetárium
Érkezés Bajmócra reggeli órákban

1 NAPOS KIRÁNDULÁS PROGRAMJA

Megérkezést követően a Várkastély látogatásával indítjuk napunkat. A várkastélyban múzeum működik, illetve a várkastély alatt lévő barlangba is le lehet látogatni. A barlangot nem mondanánk óriásinak. Különlegessége inkább abban rejlik, hogy a vár szobája alatt kell elképzelnünk azt a 22 méter átmérőjű és 6 méter magas „üreget”, ami bajmóci vár-barlangként emlegetnek.

A várkastélyban és a kertben tett séta után Bajmóc másik nevezetességét látogatjuk meg. A város nagyon jól felismerte, hogy a bajmóci várkastély mellé szükséges, hogy még valami különlegességgel tartsák fogva az ide látogató turistákat, így épült meg az a KILÁTÓTORONY, ami a kastélytól 10-15 perc könnyű sétára található. A kilátótorony 30 méter magasságig vezet fel minket a fák fölé, ahonnan a messzi távolt kémlelhetjük és benézhetünk a fák fölé.

A kilátótoronyból lesétálva a nap hátralévő részében 2 program közül válogathatunk. A helyi étteremben a csoport részére helyet foglaltunk és itt elfogyaszthatjuk kései ebédünket vagy korai vacsoránkat illetve, aki nem szeretne étkezni, annak a délután hátralévő részére figyelmébe ajánljuk még Bajmóc állatkertjét, ami Szlovákia egyik legrégebbi állatkertje. Azon túl, hogy már több mint 65 éve működik azért is különleges, mert majd 400 állatfaj él az állatkert 41 hektáros területén.

INDULÁS / PROGRAM KEZDETE2020.09.19. – reggeli órákban
ÉRKEZÉS / PROGRAM VÉGE2020.09.19. – késő esti órákban
UTAZÁS / SÉTA IDŐTARTAMA1 nap
CSATLAKOZÁSI PONTOKM5, M3 és M1 vonalán transzfer lehetőséggel (egyeztetve!!!)
ELLÁTÁSönellátás
RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZAbuszos utazás ktg, csoportkísérés, szervezés
RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAbelépők és utasbiztosítás
UTASBIZTOSÍTÁSEUB köthető irodánkban
ÚTIOKMÁNYOKérvényes szem.ig. vagy érvényes útlevél
MINIMÁLIS LÉTSZÁM15 fő