Kis-Kárpátok és a Vág völgye

A Felvidék nyugati része

Kiskárpátok

Időpont: 2017.03.17-19.                                      Pozíciószám: 17/FPH/01

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal: Budapest –Pozsony – Dévény – Nagyszombat – Trencsény – Szomolány – Morvaőr – Budapest (850 km)

Ellátás: reggeli

Elhelyezés: Kolibában (helyi erdei szálloda) , 2-3 ágyas, zuhanyzós szobában

PROGRAM:

1. nap: Indulás: 6:00 Budapest, Népliget
Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel a Rajkai határállomásra. A határátkelés után tovább utazunk és Pozsonyba érve megnézzük a város nevezetességeit, sétálunk a belvárosban, és kívülről megtekintjük a Pozsonyi várat is, melyben ma Szlovák Nemzeti Múzeum van. A városban szabadidő, majd meglátogatjuk a Dévényi várat (Devin). A vár romjai büszkén magasodnak a Duna és a Morva folyó találkozásánál, nagyszerű panorámát kínálva az oda felkapaszkodó turistáknak. Délután ellátogatunk Vöröskő (Hrad Červený Kameň) várához. Nagyszombatra (Trnava) érkezve megnézzük a székesegyházat, és rövid sétát teszünk a belvárosban. Este vacsora és szállás Nagyszombaton. (300 km)

dévény1

2. nap: Reggeli után séta Pöstyénben (Piestany). Végig sétálunk a híres fürdő sétányon, mely nem kisebb személyiségeket látott, mint Mária Teréziát, Napóleont, stb. Ismét buszra szállva a közeli Felsőleszétére (Podolie) utazunk, ahol a Felvidék leghíresebb várait tekinthetjük meg egy helyen, a Miniatür Parkban. A park 42 építményt rejt magába és fokozatosan bővül. Majd Beckó (Beckov) felé vesszük útirányunkat, ahol Bolondóc romvára vár ránk. Fotó szünet után következő állomásunk Trencsén (Trencin). Felkapaszkodunk Csák Máté várába, és kis pihenőt tartunk a belvárosban. Este visszatérünk szállásunkra.(200 km)

trencin-castle

3. nap: Reggeli után a Kis-Kárpátok keleti hegylábának egyik legnagyobb látványosságát nézzük meg, a „mesés” szomolányi (Smolenice) várkastélyt, mely a Felvidék legjelentősebb, a közép-franciaországi kastélyok mintájára kialakított, romantikus építményei közé tartozik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utána hosszabb erdei sétával a környék érdekes színfoltját látogatjuk meg: a Dejte közigazgatási területére eső, de messze, az erdőségben rejtőző, egykori Alexandriai Szent Katalin ferences kolostor romjait. A mai napunk utolsó látnivalója az egykori „csehutat” védő Sasvár-Morvaőr (Šaštín – Stráže) bazilika minor rangot viselő templom és kolostoregyüttese. A látogatás után indulunk haza. Érkezés a késő esti órákban Budapestre. Leszállási lehetőség az autóbuszról a felszállással megegyező helyeken. (350 km)

Részvételi díj: 35 900 Ft/fő

Egyágyas felár: 8 000 Ft                                          Ajánlott költőpénz belépőkre: kb. 40-45 €
A részvételi díj tartalmazza: a szállásköltséget a megadott ellátással (2 x büfé reggeli ), az autóbuszos utazás költségeit és az idegenvezetést az autóbuszon.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők (€-ban), a BBP- biztosítást, mely irodáinkban megköthetők, és az 500 Ft/fő foglalási díjat!

Kedvezmények: törzsutasainknak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 5 % Kedvezményeket összevonni nem lehet!

Árainkat 320 Ft = 1 € árfolyamig tudjuk garantálni! Amennyiben az euro napi árfolyama ezt meghaladja, akkor a részvételi díjat a Raiffeisen Bank befizetéskor aktuális vételi árfolyamán számoljuk át forintra.

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, KELLEMES KIKAPCSOLÓDÁST KÍVÁNUNK!