KÓSTOLÓ A VELENCEI KARNEVÁLBÓL

Sosem jártál még a velencei karneválon? Vagy épp Velencében? Ha nem is jártál, akkor február vége egy olyan alkalom, amikor belekóstolhatsz a hangulatába 1 napra. 1 próbát mindenképpen megér!

És ezt a bepillantás, most akár 1 napra is megteheted, a szállás plusz költsége nélkül barangolhatsz kicsit a város szűk utcácskáin, ellátogathatsz a Szent Márk térre és részese lehetsz a karnevál záró hétvégéjének is. Szóval ha sosem láttad még a kosztümös álarcos forgatagot élőbe, akkor két legyet üthetsz egy csapásra, kis kultúra és kis szórakozás kombinációjával.

UTAZÁSUNK programka nonstop buszos utazással került megszervezésre, ha 1 éjszaka szálláson szeretnél tölteni, akkor kérlek, írj nekünk a foglalas@utazzbusszal.hu címre és küldjük erre a program szóló ajánlatunkat is!

ás akkor lássuk a nonstopos buszos utazás programját

1. NAP PROGRAMJA

Az első napot, akár nulladik napnak is nevezhetnénk, hiszen utazásunkat a korai esti órákban kezdjük meg a Planetáriumtól. Nagykanizsa felé haladva érintjük Lendvát, Maribort, Ljubljanat, majd Trevison keresztül érkezünk Velencébe.

2. NAP PROGRAMJA

A reggeli órákban érkezünk meg Trevisoba. Velence városába a behajtás nem csak a lagúnák miatt bonyolult, hanem az olasz szabályok miatt is. Azért, hogy minél több időd tölthessünk a karneválon és zökkenőmentesen érjük el úti célunkat, azaz a Karnevál pezsgő forgatagát Trevisoban vonatra szállunk , hogy vonattal egyenesen Velence pezsgő szívének széléhez érkezzünk. Ezen a helyen lesz a találkozó a Karnevál után is, a hazaindulás előtt. Velence központjába érkezve fakultatív programra van mindenkinek lehetősége. Indulás előtt természetesen tartunk némi tájékoztatást arról, mit és hol érdemes megnézni, igény esetén, aki jelzi, annak személyre szabott program tervezésében is segítünk. A szabad program ideje alatt mindenki kedve és érdeklődése szerint látogathatja meg Velence nevezetességeit, úgy mint Szent Márk tér és Bazilika, Doge palota, Rialto híd, Frari templom. Velence utcáin a karneváli forgatagban a 18. századi ruhákba öltözött farsangolók, a titokzatosságba búrkolózó maszkos emberek, a mutatványosok, zászlóforgatók és tűznyelők között léphetünk vissza egy nagy lépést az időben.

Kb. este 19-20 óráig mindenki kedve szerint látogathatja meg Velence és a közeli szigetek nevezetességeit, kóborolhat az utcákon, fotózhat, romantikus sétát tehetnek a szerelmesek kéz a kézben Velencei szűk kis utcáin és ismerkedhet a város különleges hangulatával. Az épületek mellett érdemes napközben megpihenni egy kávézóban egy pizza, egy igazi olasz pasta vagy akár egy finom aperol vagy limoncello társaságában, majd folytatni a felfedezést a városban sőt akár a közeli környékén is.

Velencében egészen sok helyszín ad okot a romantikára. Séta a szűk sikátorokban, egy finom kávé egy hangulatos caffeteriában, átsétálni a Sóhajok hídján, galambokat kergetni a Szent Márk téren, vagy csak leülni a vaporettora és csak belebambulni a velencei hangulatba. Színes és igazán tartalmas napot lehet itt eltölteni, ez nem kétség!

20.00-tól gyülekezés a vasútállomáson, 20.30-kor tervezett indulás vissza Magyarországra.

Velence, vagy ahogy az olasz hívja VENEZIA több szempontból is lenyűgöző városka Európában. Velence, a híres Sóhajok hídja, a Velencei kalmár Schakespeare komédia helyszíne, a karneválok városa, a romantikát kereső Szerelmesek úticélja és nem utolsó sorban egy építészeti csoda is a maga nemében. A szűkös lagunák hangulata, a tenger közelsége, a látvány, az autók nélküli csendes ringatózó világ sokak szívét megdobogtatja. Egyszerre elbűvölő, misztikus, fantasztikus és egyedi. Aki csak egy kicsit is hasonlóan gondol Velencére, vagy épp kíváncsi, hogy valóban így lehet-e, annak van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz hír, hogy erről kevés csak olvasni. Ezt az élményt, át kell élni. A jó hír, hogy a velencei karneválra szervezett út az egyik legjobb lehetőség, hogy bepillantást nyerjen bárki is Velence mindennapjaiba, a különös kis város életébe.

INDULÁS2020.02.21. – péntek 23:00
ÉRKEZÉS2020.02.23. – vasárnap – kora reggeli órák
UTAZÁS IDŐTARTAMA1 nap + a buszos utazás ideje
CSATLAKOZÁSI PONTOKM7-es autópálya vonalán előre egyeztetett helyen
ELLÁTÁSönellátás
RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZAbuszos utazás költségét
RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZATreviso vonatjegy: kb. 8 euro / fő
UTASBIZTOSÍTÁSirodánkban megkötheti
ÚTIOKMÁNYOKérvényes személyi igazolvány / útlevél
MINIMÁLIS LÉTSZÁM15 fő

RÉSZVÉTELI DÍJ: 15 990 Ft

A részvételi díj tartalmazza
– a buszos utazás költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza
– a fakultatív programok díját, belépőket
– a vonatjegyet Treviso és Velence között
– a napközbeni étkezést

Treviso vonatjegy oda vissza: 16 euro / fő

Az utazáshoz érvényes személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel lehet részt venni.