MÁJUS A BLEDI TÓNÁL és a VINTGAR SZURDOKBAN

UTAZÁS IDŐTARTAMA 1 nap + a buszos utazás
INDULÁS 2019.05.10. péntek – 23 :00
ÉRKEZÉS 2019.05.12. vasárnap – kora reggeli órák
CSATLAKOZÁSI PONTOK M7-es autópálya vonalán előre egyeztetett helyen
ELLÁTÁS önellátás
RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA buszos utazás költségét
RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA Vintgard szurdok belépő: 5 euro/fő Pletna:14 euro / fő
ÚTIOKMÁNYOK érvényes személyi igazolvány és/vagy érvényesútlevél

bled-jeseni

Szlovénia egyik gyöngyszeme a páratlanul szép Bledi-tó noh és a közelben fekvő Vintgar szurdok! Évszaktól függetlenül csodás kirándulást tartogat annak, aki belekóstolna szomszédos országunk gyöngyszemeinek felfedezésébe.

Bled és környéke szabályosan vonza az embereket. Nem véletlen, hogy embereket írunk a turisták helyett!
Az indok roppant egyszerű! Szlovénia ezen csodás gyöngyszeme, nem csak a turisták közkedvelt úti célja. Sportolók épp úgy előszeretettel választják a környéket kikapcsolódási helyszínként, mint a romantikára vágyók vagy a könnyedebb kirándulást kedvelők. Aki épp csak most kóstolgat a kirándulás örömeibe, annak ez a hely épp úgy csábító lesz, mint aki már hosszú ideje járja a világot. Sőt! Biztosak vagyunk benne, hogy Bled az a hely, ahová többször visszatér bárki. Mindegy is, hogy télen, nyáron tavasszal vagy ősszel járt itt először valaki. Ha télen járt itt először, furdalni fogja az oldalát a kíváncsiság, milyen lehet verőfényes napsütésben a tó. S ha kora tavasszal járja körbe a tavat, mikor éledni kezd a természet, addig nem nyugszik, míg meg nem tervezi magának az őszi kirándulást. Ugyanis, ősszel, ezer színben pompázik a vidék, sőt akinek kedve tartja még akár gesztenyét is gyűjthet magának.

Vintgar-Gorge_2

INDULÁS ESTÉJÉNEK PROGRAMJA
Indulás Budapestről a késő esti órákban. Éjszaka a buszon. Az út Bled irányába nagyjából 8 óra, a létszámnak megfelelően a pihenőkkel is igény szerint kalkulálva. Éjszakai utazásunk után a reggeli órákban érkezünk meg Szlovénia csodálatos tavához, a gleccservájta Bledi tóhoz.

A tó a reggeli pompájában köszönt minket. A tavaszi hangulatban egy kellemes sétát lehet tenni a környéken. A tavat és környékét a sportolók, bringások és a túrázók előszeretetettel látogatják, ám aki csak egy kellemes kirándulós programra vágyna, annak sem kell csüggedni, a tavat egy kellemes sétával körbe lehet járni.

bled

A tó körüli séta előtt vagy után megnézhetjük a bledi várat. A vár a tó melletti sziklán áll,ahonnan innen csodás kilátás nyílik a tóra és környékére. Aki nem kívánkozik a magaslatokba, az áthajózhat a szigetre is, ahol az ég felé a Nagyboldogasszony templom tornya magasodik. A templom gyönyörű, a szigetről pedig a templom harangjának kellemes zenéje szűrődik ki. A szigeten több látnivaló is van. A sziget hajóval, úgynevezett pletnaval közelíthető meg. A hajókázás szép, ugyan rövid és figyelni kell arra, hogy időben visszaérjünk a csónakokhoz. Ám ezidő alatt lehetőség van rengeteg fotót készíteni a tóról, a templomról és a szigetről vagy akár a várról is. A sziget maga is nyújt látnivalót, alig 1 óra alatt körbesétálható. Híres a templom lépcsője, utazásunk alatt azt is megtudhatjuk, hogy miről.

bled-grad-in-otok1214_screen

Egyszóval egy nagyon kellemes délelőttöt tervezünk eltölteni a szigeten és környékén. A programot nem kíséri idegenvezető, mindenki a saját tempója és kedve szerint járhatja be a környéket, természetesen azért útravalónak fogunk néhány érdekességgel készülni. A tó körül a fiatalok által közkedvelt selfie pontokat is felállítottak, a tóra néző hatalmas szívecske a fiatalok és a szerelmesek kedvelt fotózkodós helyszíne, amit aztán meg lehet osztani a választott közösségi oldalon a barátokkal.

Kavarna Belvedere 2

Bármi is legyen a fentiek közül a kiszemelt program, egy dolgot viszont igazán javaslunk nem kihagyni! Vagyis helyesbítünk, az ízek szerelmeseinek, semmiféleképpen nem javasoljuk, hogy a méltán híres bledi kérmes mellett csukott szemmel és szájjal menjen el! Bled ugyanis nem csak csodás környezetéről ismert, hanem gasztronómiai különlegességgel is vár itt minket! A méltán híres bledi krémes tökéletes kiegészítője a délelőtti sétának egy finom kávé vagy capuccino kíséretében. A krémes pedig csak bevezetése lesz a mai napi finomságoknak, mert hazafelé még egy isteni gasztroélménnyel tervezzük meglepni a társaságot!

A Bledi tavat elhagyva Szlovénia másik természeti szépségét indulunk el felfedezni, amit mi csak Szlovénia kanyonjának nevezünk, ez pedig a Vintgar szurdok.

vintgar 1
VINTGAR SZURDOK
Húzzunk kényelmes cipőt reggel vagy készítsünk be magunknak az útra csere cipőt, mert a Bledi tó körüli séta után egy fantasztikus program következik. Ehhez a programhoz már kifejezetten a túracipőt ajánljuk! Úticélunk ugyanis a Vintgar szurdok. A szurdok 1600 m hosszú, sziklafalai között kanyarog a Radovna patak. A szurdok sziklafalai között fából épült hidakon és járdákon haladva gyönyörködhetünk a szurdokban. A szurdok között sétálva kellemes csobogókkal találkozhatunk, a türkizkék vízben a szerencsésebbek halakat is láthatnak és a szurdok végén egy látványos viadukt várja a kitartóbbakat!

A szurdoktól elköszönve visszaindulunk Budapestre. Több rövidebb pihenővel várhatóan a korai reggeli órákban érkezünk vissza a felszállási helyre.

RÉSZVÉTELI DÍJ
A részvételi díj a buszos utazás költségét tartalmazza. A buszon regisztrációs díj és helyfoglalási díj nincs. Utazás a létszámnak megfelelő autóbusszal.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
– utasbiztosítás, mely online megköthető
– az ebédet és a napközbeni étkezést

Részvételi díj: 13.990 Ft / fő – felnőtt

12.490 Ft / fő – gyermek 12 éves kor alatt

FAKULTATÍV PROGRAMOK költségei:

Vintgard szurdok belépő: 5 euro/fő
Pletna:14 euro / fő
Vár: 11 euro / fő
( 2018-as árak )