Medveszurdok

kitzlochklamm
Időpontok:
          2018.05.27.
          2018.07.01.
           2018.08.12.
          2018.09.02.
          2018.10.14.

Program:

Indulás Budapestről reggel 5.00 órakor a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig egy technikai szünettel. A buszunk Mixnitz falucska mellett, a Medve-szurdokhoz közeli parkolóhelyhez érkezik, ahol megkezdjük a túrázást. Először egy könnyű erdei szakaszon sétálunk, majd elindulunk egyre feljebb és feljebb az erdőben a Hochlantsch-vidék szikla-szorosának bejáratához. Itt már vár minket a 164 számozott fahíd és létra, valamint a 2900 lépcsőfok, melyek segítségével feltárul előttünk ennek a rejtett világnak minden csodálatos és izgalmas titka. A patak zúgókon, és számtalan kisebb-nagyobb vízeséseken keresztül morajlik alattunk, miközben mi a 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk előre. Az út egyirányú, így szembejövőkkel nem kell számolnunk, de pont ezért visszafordulási lehetőségünk sem lesz. A sziklák és a szurdok falai közül kiérve, megpihenünk a tisztáson. Kis szusszanás és a csapat minden tagjainak megérkezése után indulunk is tovább. A patak partján, csodálatos természeti környezetben, erdei ösvényen, kb. másfél órás séta után jutunk el a Teichalm-tóhoz, melynek partján, fakultatív keretek között ebédelésre nyílik lehetőség. Az ebéd elfogyasztása után pihenünk egy kicsit a tó partján, élvezve az alpesi friss levegőt, a körülöttünk lévő hegyek- és alpesi legelők látványát.
Szabad program keretében a tavat körbesétálva megismerkedhetünk a hely őrangyalával, majd fedezzük fel a tó mellett található természetvédelmi területet is. Ezen a részen a talajra fapallókat, kis átjárókat, pihenő pavilonokat helyeztek, hogy biztonságosan meg tudjuk szemlélni ezt a speciális természeti környezetet. Autóbuszunk a tó melletti parkolóban vár ránk. Indulás késő délután, érkezés Budapestre a késő esti órákban.
5-ös túra: jó kondíció és mozgáskoordináció szükséges. Időtartam kb. 5 óra; távolság: 10 km, szint: fel: 700 méter, le: 100 méter. A túra során elengedhetetlen a magabiztos koordináció, a szédülés/tériszony mentesség! 
 Medveszurdok
Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol. A szurdokok túrái csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség! A turistautak mindenki számára szabadon járhatóak, évente sok ezren keresik fel a vadregényes szurdokokat (gyerekek is). A kirándulást mozgás-, szív- és légzőszervi betegséggel rendelkezőknek NEM ajánljuk.
AJÁNLOTT FELSZERELÉS:
– kis méretű hátizsák
– könnyen és gyorsan fogyasztható élelem (szendvics, gyümölcs, csokoládé, szőlőcukor)
– személyenként 2 liter folyadék
– túrázásra alkalmas, bordázott járófelületű, bokát is védő, vízálló, bejáratott magas szárú bakancs
– réteges, kényelmes ruházat, esőkabát, esőnadrág
– pótcipő, pót zokni,váltóruha
– egészségügyi felszerelés
– fejlámpa vagy elemlámpa

Részvételi díj: 10.900 Ft/Fő

Az ár tartalmazza: Utazás autóbusszal

Az ár nem tartalmazza: BBP Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 1.100 Ft/Fő (68 éves kor -ig)
programok költségei
Várható költségek: Nemzeti park: kb. 5 Euro/fő
Fakultatív ebéd: kb. 15 Euro/fő (helyszínen fizetendő)!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák.
(foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
Felszállási helyek:
Budapest, Hősök tere – 05:00
Budaörs, Pihenőhely – 05:20
Foglalási díj: 500,-Ft/fő