Hajóval Regensburgból Pozsonyba, Budapestre, napfordulós tűzijáték a Dunán

Időpont: 2017. június 21-25. (5 nap/4 éjszaka), hosszabbítással 2017. június 21-26. (6 nap/5 éjszaka)
Elhelyezés: *** szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban
Utazás:
hajóval és kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Ellátás:
reggeli (fakultatív félpanzió)

Útvonal:  Bajorország, Pozsony, Dürnstein, Melk, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Passau, Regensburg

Program

1. nap. Kora reggeli indulás autóbusszal Budapest belvárosából. Rövid pihenőkkel utazás az ausztriai Wachau vidékére a melki apátságig. Látogatás a hatalmas bencés kolostor épületegyüttesében. Továbbutazunk, Németországba érve rövidesen megállunk a három folyó városában, Passauban. Városnézés a félszigeten fekvő szépséges városban: Gizella királynénk sírja, a dóm a világ legnagyobb orgonájával, szűk utcák, történelmi hangulat. Napunkat Deggendorfban a szállásunknál fejezzük be.tulln

2. nap. Reggel autóbusszal Regensburgba utazunk. Városnézésünk során végigsétálunk az ódon belvároson, felkeressük a dómot, a városházát, majd a híres kőhídnál hajóra szállunk (2378 fkm) elindulunk a Dunán lefelé. Rövidesen elhajózunk a Walhalla, a német hírnév temploma alatt. A dombos, hegyes bajor tájakon kanyarogva zsilipelünk Straubingmál, majd Geislingnél. Kora este elérjük Deggendorfot, kikötünk (2280 fkm) és szállásunkra megyünk.

aggtein

3. nap. Reggeli után hajóra szállunk Deggendorfban, a változatos Felső-Dunán a kachleti zsilipig hajózunk. Zsilipelés után módunk nyílik a vízről megcsodálni Passau-t, majd szépséges városkák, erdős hegyek között haladunk Jochensteinig. Áthaladunk a sziklaszirtre épített kápolnáról és szoborról is híres zsilipen, majd Ausztriába érve Engelhartszellnél kikötünk. Itt felkeressük a rokokó stílusú trappista kolostort, megnézzük a templomot, vásárlási lehetőség a trappista sajtokból, likörökből. Hajónkra visszaszállva rövidesen elérjük a Donauschlinge (Duna könyök) szépséges kanyarulatait. Várak tövében, szinte az erdőben hajózunk az aschachi zsilipig. A zsilip után hirtelen kiérünk a Mühlviertel hegyei közül a linzi síkságra. Kikötünk (2163 fkm), majd autóbusszal Linzbe megyünk, ahol belvárosi séta után foglaljuk el szállásunkat.

tűzijáték a Wachauban

4. nap. Reggel autóbusszal Wallseebe megyünk. Itt megemlékezünk egy szörnyű dunai baleset áldozatairól, majd hajóra szállunk (2093 fkm) és elindulunk a Habsburg uradalmi kastély alól. Hamarosan elérjük a Strudengau szépséges vidékét. Ismét hegyek között kanyargunk, elhaladunk a greini Coburg kastély mellett, lehajózunk a Wörthi-szigetnél a „Hößgangon”, aztán a Struden végénél a persenbeugi Habsburg uradalom kastélyánál lezsilipelünk, majd a Nibelungengau vidékén folytatjuk utunkat. A Dunáról csodáljuk meg a Maria Taferl-i templomot és a melki apátságot. Ismét zsilipelünk, s ezzel el is érjük a Wachau szépséges világát. Megcsodálva a híres Schönbühel.i kastélyt és kolostort kisvártatva kikötünk Aggsbachnál. Autóbusszal felmegyünk az Aggstein-i várba, ahonnan a Wachau legszebb panorámája tárul elénk. Visszatérve továbbhajózunk a szőlő és a sárgabarack hegyes vidékén Kremsig (2002 fkm). Városnéző séta a Wachau fővárosának számító városban. Az esti fakultatív proramon részt nem vevők autóbusszal a szállásukra mennek.

Linz-Donau-Panorama-Fruehling_1500x990-1500x990

A wachaui nyári napforduló ünnepére jelentkezők visszaszállnak a hajóra, amely megindul a Dunán felfelé. A félpanziót igénylők a hajón kapnak vacsorát. Spitznél beállunk a gyülekező személyhajók konvojába. Koccintunk, majd amikor kigyúlnak a nyári napfordulót ünneplő örömtüzek, és eldördülnek a tűzijátékok, elindulunk, a fénylő éjben és Dürnsteinig ereszkedünk hajónkkal. Kihajózás Dürnstein közelében este 11 óra után. Visszaszállva autóbuszunkra szállásunkra érkezünk éjfél környékén.

donauschlingen

5. nap. Autóbusszal Klosterneuburgba utazunk, ahol megcsodáljuk az ausztriai Habsburgok „Escorial-jának” elképzelt Ágoston-rendi kolostort, majd Tullnba megyünk. Megnézzük Attila és Krimhilda találkozásának szép szoborkompozícióját és hajóra szállunk (1965 fkm). Közeledve a Bécsi-Erdőhöz zsilipelünk Greifensteinnél, elhajózunk Klosterneuburg mellett, elérjük Bécset. Áthajózunk az osztrák fővároson, annak számtalan hídja alatt, látva az ENSZ negyedet, a dunai kikötőket. Freudenaunál ismét zsilipelünk. Innen a gyors folyású „Bécsi Dunán” hajózunk Dévényig, a „porta hungaricáig”, majd elérve a történelmi Magyarországot tovább, Pozsonyig. Kikötünk (1868 fkm), városnéző séta a történelmi belvárosban: Szent Márton dóm, a reformkori országgyűlések színhelye, zegzugos utcák, szép terek. A séta végeztével autóbuszra szállunk és Budapestre utazunk. Érkezés a késő esti órákban.

Akik jelentkeztek a hosszabbításra, a Pozsony-Budapest hajóútra, azok elfoglalják szállásukat.

Fakultatív 6. nap: Reggeli után hajóra szállva nekivágunk az utolsó 215 km-nek. Pozsony alatt hamar elérjük a Bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvízcsatornájában hajózunk a zsilipig. Megismerkedünk a Bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer elképzelésével, megvalósult részeivel. Utolsó és egy legnagyobb szintkülönbségű zsilipelésünk után elérjük a sebes szigetközi Dunát. Egyesülve a Mosoni-Dunával szelídebb vizekre érünk, elhagyjzk a Felső-Dunát. Budapestig tartó utunkon láthatjuk a komáromi erődöt, Esztergomot, majd a Duna-kanyaron áthajózva Visegrádot. Érkezés Budapestre (1653 fkm) az esti órákba

 

Részvételi díj : 139 400 Ft/fő

Hosszabbítás Budapestig: 12 700 Ft/fő

Kikötői illeték: 14 200 Ft
Útlemondási biztosítás
: 2 090 Ft/fő (hosszabbítás: + 195 Ft)
Egyágyas felár: 22 600 Ft (hosszabbítás: + 9 000 Ft)
Félpanziós felár:
 16 800 Ft (hosszabbítás: + 4 400 Ft)
Rádióvevős fülhallgató felár: 1 990 Ft a felső fedélzeten enélkül nem hallható az idegenvezetés (hosszabbítás: + 430 Ft)

BBP biztosítás: 2 750 Ft/fő (hosszabbítás: + 550 Ft)

Nyári napforduló a Wachauban – tűzijátékos hajózás fakultatív program felára: 5 800 Ft

Belépő díjak: 35 EUR

A hajó: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével, hideg és meleg ételekkel, ebédelési lehetőséggel.  A hajón magyar vendéglátóhely működik, így forintban lehet fizetni.