Rejtelmes Erdély: Kalotaszeg titkai II.

ELMARAD!!!


dátum: 2023.10.20-23.
elhelyezés: Magyarlóna, magyar magánpanziókban 2-3 ágyas, zuhanyzós szobákban
ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap
Indulás 6 órakor, Budapest, Üllői út 137. Üllői út-Ecseri út sarok, OMV benzinkút
Utazás Magyarlónára, ahol 3 éjszaka szállásunk és ellátásunk lesz.
Az ártándi határ átlépése után első, várható megállónk Nagyváradon lesz, a nem rég restaurált, újjá épített várnál lesz. Majd átmegyünk a közeli Rulikowsky utcába, ahol a híres váradi szabadkőműves páholy házát nézzük meg, mely Várad egyik legizgalmasabb és legszokatlanabb épülete és a Szabadkőművesség Templomává alakult. A templom látogatással összekötjük a múzeumot is, majd buszra szállva folytatjuk utunkat az esti szállásunk felé.

2. nap
Kirándulás a Hoja erdőbe. Kirándulásunk célja a Hoja erdő Kerek tisztása, ahol megmagyarázhatatlan eltünéseket és gyógyulásokat jegyeztek fel. Előző csoportunk erős energiát észlelt és kisebb gyógyulások is történtek. Rengeteg paranormális jelenség köthető oda pl. a fák valamitől természetellenes formájúvá nőnek és sok szellem történet és furcsa lény is kötődik az erdőhöz. Van olyan legenda, hogy maga Drakula gróf átkozta el az erdőt. Itt volt az egyetlen dokumentált UFO észlelés a környéken. Délután idő függvényében séta és korzózás Kolozsváron.

3. nap
Egy újabb különleges helyet keresünk fel. A szállásunktól 70 km-re található „Sárkányok kertjét”. A kertben mozgó különleges erők, melyek valamikor az itt lévő felszínt átalakították, kimozditottak a helyéből a földlemez felső rétegét, ma is érezhetőek. Az út első szakasza a suvadáskaréj felső felén vezet. Itt lehetőség nyílik madártávlatból megcsodálni a különös alakú tornyokat, kúpokat, gúlákat, oszlopokat, gombákat, ember- és állatformájú tömböket, amik festői összevisszaságban díszítik a kertet. Az út a kert végében leereszkedik a suvadáskarély alá, és most már karnyújtásnyi távolságból is megszemlélhetjük ezen csodákat. Ezeket az „átalakított” bábaköveket beszédes nevekkel illetik az itt élők: Éva, Öregember, A baka szeretője, Sárkánnyal, Gyűszűvirág, stb. Délután a közeli Wesselényi birtokot, látogatjuk meg Zsibóban, ahol a kastély kertjében a környék legkülönlegesebb „gömb” arborétuma van.

4. nap
Reggel frissiben elmegyünk Kiskapusra, a piramis oldalába „energiát gyűjteni”. Kevesen ismerik, még kevesebbet lehet hallani róla, de a kalotaszegi pirimisok úgy pár tízezer évvel idősebbnek tűnnek az összes híres-neves ismert piramisnál. A kalotaszegi piramishegyet a helyiek Koporsóhegy-nek, a regősök menedékének hívják. A leírások szerint a legnagyobb a piramisok közül. Visszatérve a buszunkhoz indulunk haza. Várható érkezésünk Budapestre a késő esti órákban

Részvételi dij: 52 500 Ft+ 140 €

Jelentkezni írásban lehet az info@goforgo.hu email címen
érdeklődni a 06 30 307 1736-os telefonszámon lehet.

minimum létszám: 40 fő

(jelentkezési határidő: indulás előtt 2 héttel,)

A részvételi díj tartalmazza: a 3 éjszaka szállást, 3 reggeli + 3 vacsora, helyi idegenvezető és az autóbuszos utazás minden költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: az összes belépőt: 50 Lei, mely kb. a BBP biztosítást, (mely irodánkban megköthető) 2500 Ft

ÉLMÉNYEKBEN  GAZDAG  UTAZÁST,JÓ  SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

Ez a túra Szecsei Miklós Szellem Műhely kérésére készült! Kísérőink időbeos

ztása miatt fenn tartjuk a program változás jogát. Megértésüket köszönjük!