Reneszánsz újévvárás Rákóczi Ferenc kastélyában

Részletek:

Időpont:2023. december 30 – 2024 január 1.
Ellátásvacsora 30-án, reggeli 31-én és 1-én, ebéd 31-én, szilveszteri vacsora reneszánsz zenével 31-én
Utazás:autóbusszal
IdegenvezetésBudapesttől Karosig
Részvételi díj:a kastély szobáiban 105.000 Ft/fő
a kastély melletti vendégházban 97.500 Ft/fő
A kastély VIP szobáinak felára (Lorántffy Zsuzsanna, Zrínyi Ilona és Báthori Zsófia szobái)7 500 Ft/fő
Egyágyas felár28 000 Ft
Utasbiztosítás1 950 Ft
Útlemondási biztosítás2 550 Ft
Belépők:16 EUR és 850 Ft

Elhelyezés: a borsi kastélyban a Brigadéros Hotel*** kétágyas szobáiban, a kastély VIP szobáiban és a kastély vendégházában

Ellátás: vacsora 30-án, reggeli 31-én és 1-én, ebéd 31-én, szilveszteri vacsora reneszánsz zenével 1-én

Idegenvezetés Budapesttől Karosig.

Utazás: kényelmes autóbusszal.

Szilveszter a honfoglalók

és szabadságharcosok földjén

Reneszánsz újévvárás Rákóczi Ferenc szülőházában

December 30. Indulás Budapestről, utazás Kassára. Látogatás a Szent Erzsébet Székesegyházban, tiszteletünket tesszük II. Rákóczi Ferenc sírjánál, felmegyünk a déli toronyba. Misebor kóstoló az Orbán-toronyban. Séta a főutcán, az egykori királyi helytartóház, a jezsuita templom, Ezsterházy János emlékezete. Szabad program után Borsiba utazunk, a szépen felújított kastélyba, ahol Rákóczi Ferenc született. Itt elfoglaljuk szobáinkat a Brigadéros Hotelban, majd vacsora (juhtúrós sztrapacska).

December 31. Svédasztalos reggeli után utazás Tőketerebesre. Séta az Andrássy-kastély hatalmas parkjában, ahol látjuk Andrássy Gyula mauzóleumát és a paricsi vár maradványait is. Imregen Sujánszky Euszták, a katolikus aradi vértanúk gyóntatójának, a vértanúkat a vesztőhelyre kísérő minorita szerzetesnek a sírját látogatjuk meg, majd Zemplénbe a megyeházához, a gótikus református templomhoz és a földvárhoz megyünk. Kis forralt bor kóstolás után ebédre visszamegyünk a borsi kastélyba, ahol délután a Rákóczi három születése című elragadó kiállítást járhatjuk végig. Kora este lehetőség van a kastélytól pár száz méterre lévő Árpád-kori református templomban óév búcsúztató istentiszteletre menni. Este a hely szelleméhez illő szilveszteri vacsora várja a vendégeket (Hungaricum pálinka, lencsegulyás, porchetta, burgonya püré, lilakáposzta, édesség, pezsgő, virsli). A korhű hangulatot reneszánsz zenék biztosítják, táncokkal, énekekkel, lantos mulatsággal.

Január 1. Kései reggeli után autóbuszra szállunk és Karosra utazunk. Sétálunk a Honfoglalás-kori Emlékparkban, meghallgathatunk egy 30 perces előadást, majd megnézzük a Honfoglalás-kori Látogatóközpont interaktív kiállítását. Készíthetnek újévi gyertyát (650 Ft) és újévi szappant (900 Ft) is. Kora délután hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.