Rodostó – Rákóczi emlékház

rakoczi150213_01

Időpont : 2018.08.16-21.                                        Poz.szám: 18/TRD/01

Utazás : Kényelmes  autóbusszal
Ellátás: reggeli
Szállás, elhelyezés : ***-os szállodákban, 2-3 ágyas, zuhanyzós szobában

Időtartam: 6 nap /5 éjszaka                     Idegenvezetés: csoportkísérőt biztosítunk

 

PROGRAM:

1. nap: Felszállási lehetőségek:

5:00 Bp., Népliget Planetárium főbejárata elől

Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Estére Plovdivba érkezünk a szállásra.

2. nap: Reggeli után rövid városnézés Plovdivban. A kb. 2 órás szabadidőben felsétálunk az óvárosba, ahol a régi bolgár „reneszánsz” stílusban épült, fából készült, kiugró erkélyes, emeletes házak nyújtanak nekünk különleges látványosságot. Még délelőtt indulunk tovább a török tengerpartra. Este érkezés szállásunkra Marmaraereglisibe.

plovdiv

3. nap: Ezen a napon 2 program közül választhatunk. Vagy a tengerparton maradnak kedves Utasaink és pihenéssel, fürdőzéssel töltik a napjukat.

Vagy részt vesznek a fakultatív kiránduláson, melyen bemegyünk Isztambulba, Törökország legjelentősebb városába. Reggeli után indulás, majd a délelőtti órákban megérkezünk az Aranyszarv-öböl partján fekvő metropolisba. Délelőtt városnézés – csak a legfontosabb látnivalók – du. szabadprogram, vásárlási lehetőség a bazárban. (Fontos: Kereskedelmi mennyiségű áru hazaszállítását a GOforGO TRAVEL NEM VÁLLALJA, az ebből eredő esetleges problémákért a felelősség kizárólag az utast terheli.) Este visszaérkezés a szállodába. A fakultatív program ára: 10 €/fő

isztambul

4. nap: Délelőtt Rodostóba utazunk (mai nevén Tekirdag), ahol megemlékezést tartunk II, Rákóczi Ferenc Nagyságos Fejedelmünk emlékházánál. A törökországi Rodostó városa, mely 1720 és 1735 között adott otthont a Magyarországot elhagyó, „bujdosóknak”, az elmúlt évszázadokban a magyar emigráns lét szimbólumává vált.A fejedelem ebédlőpalotájának tartott törökországi épületben 1968 óta működik a Rákóczi Emlékmúzeum. A házat 2007-ben felújíttatta a Magyar Köztársaság, 2010 februárjától pedig az erdélyi magyar fejedelmet és családját, a szabadságharcot és az emigráció életét bemutató korszerűsített kiállítás, valamint többnyelvű tárlatvezető rendszer várja az idelátogatókat.

Rodosto 3

IMG_20140531_154720

Délután visszaérkezés a szállodába. Pihenés, fürdési lehetőség.

5. nap: Reggeli után bepakolunk a buszba és indulunk hazafelé. Útközben megállunk Edirnében egy hosszabb pihenőre és megnézzük a Szelim-mecsetet, mely Törökország második legnagyobb mecsete. II. Szelim szultán parancsára épült a város legmagasabb pontjára. Estére Szófiába érkezünk a szállásunkra.

6. nap: Reggeli, majd rövid látogatást teszünk az Alexandr Nyevszkij-székesegyháznál. Innen indulunk hazafelé. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

Részvételi díj: 89 900 Ft/fő

Egyágyas felár: 25 000 Ft/fő      Kötelező  baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 3 000 Ft/fő

rc3a1kc3b3czi-rodostc3b3ban-liezen-mayer-sc3a1ndor

A részvételi díj tartalmazza: Szállás szállodában**-***, reggeli, utazás autóbusszal, idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: a kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (70 éves kor felett 100% felár) és a belépődíjakat