Rumcájsz nyomában, a Cseh Paradicsom

Időpont    :  2020 július 17-20.             Poz.szám:20/CSR/02

Útvonal: Budapest –  Pardubice – Jicin – Sychrov – Mlada Boleslav – Lednice  – Budapest  (kb.1500 km).

Utazás: csoportlétszámnak megfelelő  autóbusszal

Ellátás: félpanzió

Szállás, elhelyezés : 1 éjszaka Hradec Kraloveban, 2 éjszaka a Cseh Paradicsomban, 3 *-os szállodákban, 2-3 ágyas, zuhanyzós, wc-s szobákban

Időtartam:   4 nap / 3 éjszaka               Idegenvezetés: végig az autóbuszon

23_01_02-Rumcajs

1.nap: Indulás 6:00 – kor Budapestről

Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel utunk első állomásáig, Olmütz városág. Olmütz, magyar nevén Alamóc, Morvaország hajdani fővárosa. A fallal körülvett nagy kiterjedésű óvárosával, számtalan gyönyörű templomával, hangulatos tereivel, barokk szobraival, szökőkútjaival és a Világörökség részeként számon tartott Szentháromság-oszlopával Csehország egyik legszebb városa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Este szállásunkra érkezünk Pardubicebe. A középkori Csehország leghatalmasabb és legbefolyásosabb családja uralta a várost. Pernsteiniek idejében alakult ki az egész történelmi városmag, annak reneszánsz főterével, festői utcáival, illetve Pardubice hírességével a Zöld-kapuval. Vacsora, szabadidő.  (530 km)

2.nap: A mai napon Rumcájsz, a híres jicini betyár nyomaiba eredünk. Első állomásunk a „Rejtekadó Erdő”, ahol kb. 2 órás, közepes erősségű túrautat teszünk meg a különleges formájú sziklákat magába foglaló Cseh Paradicsomban (belépő 70 Czk, kényelmes túracipő ajánlott). Cesky Raj az ország elsőként védetté nyilvánított területe, mely nemrég felkerült az UNESCO geoparkjainak listájára. A túra nem megerőltető, mindenkinek szívesen ajánljuk!

Ceske-Svycarsko

A délutánt Jicinben töltjük, megnézzük a jicini főteret, a kastélyt, melyben a mesében az uraság lakott (Wallenstein kastély, ma múzeum) és a városka kicsiny, de annál érdekesebb Rumcájsz Múzeumát (belépő: 25 Czk). Késő délután a környék egyik legszebb várába, és Csehország legnagyobb középkori várába. Kost-ra látogatunk el. Este elfoglaljuk szállásunkat Turnov környékén. Vacsora, majd szabadidő. (100 km)

jicin-01a

3.nap: Reggeli után Mlada Boleslávban a Škoda Múzeumba nézünk be, ahol az első autót Laurin és Klement készítette el 1905-ben, és ahol a cég teljes gyártása zajlott egészen az 1940-es évekig, amikor is a termelés egy része átkerült Kvasiny és Vrchlabí üzemeibe. Mladá Boleslavban azonban nem csak gyártási folyamatok mennek végbe, hanem itt készítik el vázlataikat a tervezők, amely vázlatokból fokozatosan kifejlesztik a prototípusokat, amelyekből pedig megszületnek a végleges modellek.

Skoda muzeum

Következő állomásunk Sychrov kastélya, melyet a történelem viharai által idesodródott francia nemesi család emeltetett, a francia kastélyokat idézve (belépő:180 Czk).

sychrov-castle2

Napunk zárásaként, ha az időjárás engedi, a Liberec fölé emelkedő Jested kilátóba megyünk fel busszal, ill. a felső parkolóból felvonóval. A különleges formájú kilátótorony tetejéről az egész környéket gyönyörűen belátni (felvonó: 150 Czk). Este szállás ismét s turnovi szállodánkban. Vacsora, szabadidő. (140 km)

Ještěd_,_letecký_snímek

4.nap: Reggeli, majd indulás hazafelé. Utunkat folytatva egy különleges várnál állunk meg, Buzovnál. (belépő: 170 Czk) A kis település fölé magasodó romantikus várkastély a környék erdős-mezős vidékének messziről jól látható, meghatározó épületegyüttese. Sorolhatnánk a híres filmeket, (Fantaghiro hercegnő, Napola, stb.) melyeknek helyszínéül szolgált. Várhatóan Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

buzov

Részvételi díj:   79 800 Ft/fő

 

Ajánlott költőpénz belépőre: kb. 950 CZK

A részvételi díj tartalmazza: a 3 éjszakai szállást, félpanziós ellátással, az autóbuszos utazást és a csoportkísérést

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (500 Ft/fő/nap, csoportosan)

Árainkat 340 Ft = 1 € árfolyamig tudjuk garantálni! Az utazás minimum 35 fő utas részvétele esetén indul.

Jelentkezés on-line: info@goforgo.hu

14914936215177_59546619_db