Salzburg és környéke

Braunau – Hellbrunn – Obersalzberg – Salzburg – Werfen

Időpont: 2017.05.16 – 18.  (3 nap/2 éjszaka)                     Pozíciószám: 17/DHAD/01

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal: Budapest – Braunau – Werfen – Salzburg – Berchtesgaden – Budapest (1500 km)

Ellátás: reggeli

Szállás: osztrák gasthof,  2-3 ágyas fürdőszobáiban

 

PROGRAM:

1. nap: Indulás: 5:30 Pestszentlőrinc, Üllői út 368. –cal szemben Lidl parkoló (feltételes)

6:00 Bp., Népliget Planetárium főbejárata elől

Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Kora délután érünk az osztrák-német határon, az Inn folyó partján fekvő kisvárosba, Braunauba. Séta, szabadprogram a kisvárosban. Ismét buszra szállva Salzburg felé vesszük utunkat, melynek külvárosában a salzburgi érsekek különleges, vidám kastélyát, Hellbrunnt látogatjuk meg (belépő: 13 €). Majd szállásunkra utazunk, mely Werfenben lesz, vendégfogadóban. (kb. 650 km).

hellbrunn1

2. nap: Reggeli után Berchtesgadenbe indulunk. Helyi autóbusszal felkapaszkodunk az 1834 m magas Kehlsteinhaushoz Hitler sasfészkéhez, (belépő, buszjeggyel oda-vissza: kb. 17 €, infó: www.kehlsteinhaus.de) Obersalzbergben megtekintjük a Dokumentum kiállítást és a II.VH. alatt kiépült bunkerrendszer néhány részét. Kirándulásunkat a Berghof romjainál fejezzük be. Délután Salzburg látnivalóival ismerkedhetünk. Este visszatérünk szállásunkra.

informationen-wandermoeglichkeiten-05-kehlsteinhaus

3. nap: Reggeli után a falu szélén magasodó sziklára épült Werfen várát látogatjuk meg. A várat a XI. sz-ban Salzburg védelmére építették. Hosszú történelme alatt mindig fontos szerepet kapott a terület történelmében. Manapság gyakran filmforgatások helyszíne. Itt forgatták a Kémek a Sasfészekben című háborús filmet. A látogatás után hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre a késő éjjeli órákban. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken. (650 km)

schloss_werfen_by_pawlu22-d47kz4n

Részvételi díj: 49 700 Ft/fő

Egyágyas felár: 17 000 Ft/fő Ajánlott költőpénz belépőkre: kb. 50 €

A részvételi díj tartalmazza: a szállásköltséget a megadott ellátással (2 x reggeli), az autóbuszos utazás költségeit és az csoportkísérést az autóbuszon.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők és a BBP- biztosítást, mely irodáinkban megköthetők.

Minimum indulási létszám: 30 fő

Amennyiben a létszám 15 – 30 között van a részvételi díj: 59 700 Ft

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, KELLEMES KIKAPCSOLÓDÁST KÍVÁNUNK!