Strandolás a Balaton parton vagy kirándulás Zircre és a Pannon Csillagdába

Időpont :  2020.08.08.                      Poz.szám: 20/BBZ/01 Útvonal : Budapest – Alsóörs – Bakonybél – Zirc – Budapest (350 km) Utazás : az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal            Ellátás: önellátás Időtartam: 1 nap             Idegenvezetés:csoportkísérő

PROGRAM:

Indulás: 6:30– kor Pestszentlőrinc, LIDL parkoló (Üllői út 3979 – 381) 7:00 –kor Budapest, Ecseri úti OMV benzinkút, befelé vezető oldal (Üllői út 110.) 7:30-kor Békásmegyer (feltételes, minimum 8 utas) Indulás a reggeli órákban. Kedves Utasaink kirándulásunk során két program közül választhatnak! Aki pihenni szeretne, napozhat, fürödhet egész nap a Balatonnál. Az északi part egyik közkedvelt strandján, a szépen kiépített, pázsitos alsóörsi strandon tölthetik a napot, ahol 900 Ft (2019) belépő ellenében sportpálya és játszótér, WC, zuhanyzók, wifi ingyenesen vehetők igénybe. A strandon gyerek-pagony van, ahol rendszeres programokkal, animációkkal várják a kicsiket. A part megbontásával kiépítettek számukra egy – a Balaton vizének felhasználásával – egy gyermekpancsoló öblöt, és mellete az őket szemmeltartó szülők részére egy mediterrán pihenősarkot. Fizetős szolgáltatásként a strandon találunk: Élményparkot (óriás vízicsúszda, trambulin, minigolf, biliárd, asztalitenisz, lengőteke, petang), vízibicikli, strandkajak és krokodilkajak kölcsönzőt. Az Aqua Fun Park – vízi játékpart felfújt műanyag elemekkel – szintén a kicsik számára épült. A strand területén büfék is működnek. Buszunk délelőtt érkezik az Alsóörsi Községi Strandhoz, majd a kiránduló utasainkkal tovább utazunk Bakonybélre. A kicsi, a völgyben meghúzódó,  tündéri település rejti magába Magyarország első számú, komplex  csillagászati ismeretterjesztő centrumát, a Pannon Csillagdát (http://csillagda.net/, belépő: 2100 Ft/fő) A Pannon Csillagdában 400 m² alapterületű csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadja a látogatókat. Megismerhetjük a híres Gibeon meteoritot, több száz éves, antik távcsöveket, Galilei felfedezéseit, kísérleteit, a tengerészek csillagászati navigációját, az űrkutatás legnagyobb expedícióit: a Holdutazást (Apollo program), és a Mars felfedezését. Utunk következő állomása a Bakony központja, Zirc. Itt meglátogatjuk a cisztercita kolostort, templomát és könyvtárát. A helyi idegenvezető segítségével bepillantást nyerhetünk a rend életébe, minden napjaiba. A látogatás után sétát teszünk Zirci Arborétumban. (kombinált belépő: 1900 Ft) Késő délután indulás vissza a fürdőzőkért a Balaton partra. Felvesszük a napbarnított útitársainkat és indulás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban, leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

Részvételi díj: 4 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségeit A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők Kedvezmények: A GoforGO Travel törzsutasainak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 600 Ft. Kedvezményeket összevonni nem lehet!

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!