Strandolás Siófokon, az Aranyparton vagy a Kassai Lovasíjászat és a Taszári repülőmúzeum megtekintése

Időpont : 2020.09.05.               Poz.szám: 20/BSK/06

Útvonal : Budapest – Siófok – Kaposfő – Taszár – Budapest (420 km)

Utazás : az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal    Ellátás: önellátás

Időtartam: 1 nap      Idegenvezetés: csoportkísérő

PROGRAM:

Indulás:

6:30– kor Pestszentlőrinc, LIDL parkoló (Üllői út 3979 – 381)

7:00 –kor Budapest, Ecseri úti OMV benzinkút befelé vezető oldal (Üllői út 110)

7:30-kor Békásmegyer (feltételes. minimum 8 utas)

Indulása reggeli órákban. Kedves Utasaink kirándulásunk során két  program közül választhatnak!

Aki pihenni szeretne, napozhat, fürödhet egész nap a Balatonnál. Az déli part egyik közkedvelt strandján, a szépen kiépített, pázsitos siófoki  Aranyparti szabad strandon tölthetik a napot. Szabadi-Fürdőteleptől majdnem Siófok közepéig húzódik az Aranyparti szabad strand. A hossza 3,5-4 kilométer. A szélessége 20-30 méter a villák, szállodák és a Balaton között. A strandként használt partot kisebb közökön, utcákon keresztül lehet megközelíteni a Beszédes József sétányról, illetve a Szent László utcából. Az ilyen “bejáratoknál” ingyenes illemhely, több büfé, vízibicikli kölcsönző és más szolgáltatás is működik. A strand közel van Siófok belvárosához és a Petőfi sétányhoz, ahol éttermek, bárok, szórakozási lehetőségek várják a vendégeket. 

Buszunk délelőtt érkezik a Siófokra, és teszi ki utasainkat közel a strandhoz, majd a kiránduló utasainkkal tovább utazunk Kaposvár felé. Utunk első állomása a Kassai-völgy, Kaposmérő mellett. A méltán híres és többek  között a Lovasíjász című filmből is ismert völgy nevezetessége, hogy a 20. század végén Kassai Lajos itt hozta létre a modern kori lovasíjászatot. Ez az egyedülálló magyar harcművészet és sportág innen indult el világhódító útjára. Most élőben is megnézhetjük, hogyan élik  mindennapjukat. Nem bemutatót fogunk látni, hanem az évszaknak és a verseny szezonnak megfelelő munkát és edzést. A lovasíjászat kialakulása az ázsiai sztyeppék lovasnomád népeihez köthető. Legismertebb alkalmazói a szkíták, hunok, magyarok, kunok. Hazánkban a Honfoglalás után is még sokáig alkalmazták ezt a harci technikát, sokszor párhuzamosan a nyugatról érkezett nehézlovassággal.

Az edzés végeztével utunkat a Kaposvár másik oldalán fekvő Taszár felé vesszük, ahol a Katonai repülő múzeumba érkezünk. A múzeum az egykori légi bázis történetének állít emléket. A kezdetek, az 1928-tól meginduló polgári vitorlázó, majd motoros repülés kezdetei, és sportsikerei mellett méltón emlékeznek a „Boszorkány” bombázó repülő osztály tevékenységére és bőséges tárgyi és képanyag mutatja be a 31. Kapos Harcászati Repülőezred történetét. A falu és a repülőtér történetével, valamint a repülőgépekkel, repüléssel, a kiszolgálással és a katonaélettel kapcsolatos emléktárgyak mellett lehetőség van a laktanya, az ott kiállított repülőgépek és emlékpark megtekintésére is. 

Késő délután indulunk vissza a Balaton-part felé, ahol felvesszük fürdőző utasainkat, majd indulás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban, leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

 

Részvételi díj: 5 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségeit

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők 

Kedvezmények: A GoforGO Travel törzsutasainak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 600 Ft. Kedvezményeket összevonni nem lehet!

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!