SZABADKA FŰSZEREZVE – PIACOLÁS, KULTÚRA, PALICSI KIRÁNDULÁS

2019. ÁPRILIS 27., SZOMBAT

városháza

Utazás: autóbusszal

Idegenvezetés: az utazás – szabad programon kívüli –  teljes ideje alatt

Program:

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szabadkáig (Subotica), ami a Vajdaság északi részén, Magyarország déli határától mindössze 10 km távolságra fekszik.

maxresdefault

Érkezés után mindjárt belevetjük magunkat a híres nagybani piac dzsungelébe, ahonnan pár óra elteltével teljes megújult ruha kollekcióval, lakásfelszereléssel, és egyéb nélkülözhetetlen vásárfiával gazdagodva indulunk Szabadka belvárosába, hogy magyar emlékek nyomába eredjünk.

7.7.SzabadkaLg

Szabadka a Vajdaság második legnépesebb városa. A város a vajdasági magyarok, a vajdasági horvátok és bunyevácok szellemi, kulturális és politikai szervezeteinek központja. Szabadka leglátványosabb épülete a méreteinél fogva akár parlamentnek is beillő, szecessziós városháza, amelyet Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti építészek tervei alapján Nagy Ferenc és Kladek Lukács vállalkozók helybeli cége épített fel mindössze két év alatt (1908–1910). Megtekintjük még a Zsinagógát, a Palotát, a Ferences rendi templomot (Barátok temploma), a Zsolnay kerámiával fedett szökőkutat.

Palic

Délután még látogatást teszünk a Palicsi-tónál, melyről több legenda is él. Az egyik legenda szerint a Palicsi-tó a Pannon-tenger maradványa, egy másik szerint egy Pál nevű pásztor könnyeiből keletkezett, aki ott legeltette nyáját. A tó régen keletkezett forrásvízből, annak ellenére, hogy a vize nagyobbrészt a völgyet feltöltő csapadékokból származik. A Palicsi kirándulás már szabad program, tartalmas napunk kellemes levezetése. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

szabadka_varoshaza_01

RÉSZVÉTELI DÍJ: 8 990 FT/FŐ

GYERMEK 14 ÉVES KOR ALATT: 7 990 FT/FŐ

Palic 2