SZARVASI SZILVANAPOK

Időpont: 2019.08.07.

szilvanapok_2019_

2019. szeptember 7-én szombaton – 1 napos kirándulásra indulunk Szarvasra, hogy megtöltsük a hasunkat szilvás finomságokkal! A szarvasi szilvásgombóc mellett a város Arborétuma, Mini Magyarország parkja is szépségekkel vár minket is! 🙂

Budapestről a reggeli órákban indulva az M5-ös autópályán haladunk Kecskemét majd pedig Szarvas irányába.

A kora délelőtti érkezés után első állomásunk a szarvasi arborétum. Az ország legjelentősebb természetvédelmi területén tehetünk sétát. A PEPI – KERT néven is emlegetett területen a növények nem csak hányaveti módon lettek telepítve. A Bolza család jelentős és tervezett lépéseket tett annak érdekében, hogy az Arborétum mai szép és rendezett arcát mutatja. Szakavatottak azt is látják ebben a tudatos tervezésben, hogy a növények egymást védik, békésen megférnek egymás mellett. Mi sem bizonyítja jobban ezt annál, hogy olyan fajok is aklimatizálódni tudtak itt, amelyeknek egyébként el kellett volna pusztulni ebben az éghajlatban. Minek köszönhető ez? A terület peremét védelem céljából erdősávval vette körül, amely megvédte a belső területre ültetett facsoportokat, a melegebb klímát kedvelő fafajokat az éles, pusztító szelektől, kedvezőbb mikroklímát is teremtve számukra.

szarvas-botanical-garden

Ha már az Arborétumban járunk, nem szabad elmennünk egy kihagyhatatlan látványosság mellett. Ez pedig nem más, mint az a makettpark, ami MINI MAGYARORSZÁG névre hallgat. Hogy miért különleges? Soha nem látott perspektívából ismerhetjük meg Magyarország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, vonatainak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített másait. Két hektárnyi makettözönnel is nevezhetnénk ezt a látványosságot, magyarországi várak, templomok, színházak kicsinyített mását építették meg a parkban és ez még nem minden!
Ez az egész egy gombnyomásra élővé is varázsolható azokkal a vasút modellekkel, amik átkelnek a viadukton, előbújnak az alagútból. S nem csak síneken közlekedő járgányok vannak itt hanem vízen ringatózó vitorlások és gőzhajók is!

Untitled5-korrekt-4-1200x674

Akinek van kedve, az velünk tarthat egy „birodalomba” ahol nem más dolgok, mint a pöttyös labdák születnek 🙂 Fakultatív program keretében látogatást tehetünk abban a gyárban, ahol a pöttyös labdákat gyártják, bekukkanthatunk a titkok mögé, hogy is kerülnek a labdákra a szép és szabályos piros pöttyök !

szarvas-arboretum-latnivalok_31490302151

Napunkat a SZILVANAPOK fesztiválján folytatjuk.
A rendezvénysorozat fő célja a szarvasi szilva népszerűsítése és a hozzá kapcsolódó hagyományok bemutatása. A tradíciók jegyében a fesztiválon sokféleképp kínálják ezt a páratlan, ízletes gyümölcsöt a Körösök szívében. Lesznek titkos szilvás receptek, látványkonyha, minősített szilvapálinkák, kézműves szilvás sörök, sütemények, na meg persze rézüstökben rotyogó szilvalekvárok. Lesznek koncertek, bele lehet kóstolni a szilvás finomságokba, italokba és ételekbe, a gyerekeket játszóház és koncerttel várják a szervezők.

MG5143szilvanap

FAKULTATÍV PROGRAMOK JEGYÁRAI
a fesztiválra a belépés ingyenes

FELNŐTT jegyárak
ARBORÉTUM: 1900 Ft / fő
MINI MAGYARORSZÁG: 1900 Ft / fő
KOMBINÁLT: 3000 Ft / fő

GYEREK jegyárak
ARBORÉTUM: 1200 Ft / fő
MINI MAGYARORSZÁG: 1200 Ft / fő
KOMBINÁLT: 1900 Ft / fő

RÉSZVÉTELI DÍJ

FELNŐTT: 8.990 Ft / fő – felnőtt
GYERMEK: ( 12 éves kor alatt ) 7.490 Ft / fő

A részvételi díj a buszos utazás költségét tartalmazza.

Utazás a létszámnak megfelelő autóbusszal.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
– fakultatív programok belépőit, amely a helyszínen fizetendő
– a napközbeni étkezést

2016_Szilvanapok_1nap_126-1