Székely Szabadság Napja – Marosvásárhely

1854. március 10.-én végezték ki a marosvásárhelyi Postaréten a Székely Vértanúkat.

A nemzeti önrendelkezés volt az a cél, amelyért életüket adták, példát mutatva bátorságból és hűségből az utókornak.

A ma élő székelyek számára ez a nap nemcsak a közös emlékezés napja, de az összetartozásé is. A tudatos, közös fellépésé a nemzeti önrendelkezés jegyében.

zászló 3

SZERETETTEL INTVÉN MIND AZ ERDÉLYIEKET ÉS MAGYARORSZÁGI HÍVEINKET AZ EGYMÁST KÖZT VALÓ SZÉP EGYEZSÉGRE, ATYAFIÚI SZERETETRE. AZ ERDÉLYIEKET, HOGY MAGYARORSZÁGTÓL, HA MÁS FEJEDELEMSÉG ALATT LESZNEK IS, EL NE SZAKADJANAK! A MAGYARORSZÁGIAKAT, HOGY AZ ERDÉLYIEKET EL NE TASZÍTSÁK!”

BOCSKAI ISTVÁN POLITIKAI VÉGRENDELETE

2020-ban 100 éves évfordulója van az elfogadhatatlan trianoni „béke” diktátumnak! Ebben a gyászos esztendőben több olyan utat szervezünk és hirdetünk meg, melynek a jelszava: NEM! NEM! SOHA!

PROGRAM:

 

1.nap:

03.09-én 6:00-kor Fót

6:40  Budapest, Ecseri út, OMV benzinkút, kifelé vezető oldal (templom felöli oldal)

7:00  Pestszentlőrinc, Üllői út 379-381. LIDL parkoló

Egész napos utazás Marosvásárhelyig. Kolozsváron hosszabb, 2,5 órás pihenő keretében felkeressük a Házsongárdi temetőt, amely a sokévszázados magyar írásbeliség nagyjainak nyugvóhelye és egyben az emlékezések kegyhelye. Az 1585-ös alapítású régi temető olyan nagyságoknak végső nyughelye, mint Dzsida Jenő, Kós Károly és Reményik Sándor. A temetőlátogatás után szabadidő a belvárosban. Este érünk Marosvásárhely környéki szállásunkra. (Vacsora választható 2000 Ft/fő)

 2. nap: Reggeli után, 10 órakor indulunk Marosvásárhelyre. Városnézés után szabadprogram, majd 17 órakor részt veszünk a székely autonómia követelésére összehívott nagygyűlésen és meneten. Indulás hazafelé 20.00-kor. Éjszakai utazás, rövid pihenőkkel.

3. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

 Részvételi díj: 17 500 Ft/fő

vacsora: 2000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: a 1 éjszakai szállást, reggelivel, az autóbuszos utazást és a csoportkísérést

A részvételi díj nem tartalmazza: az esetleges belépőjegyeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (500 Ft/fő/nap, 70 éves kor felett 100% felár), a vacsora költségét.

Az utazásra jelentkezni lehet: INFO@GOFORGO.HU vagy a +36 30 307 1736 telefonszámon

SAM_6177