Székelyföldi anzix

Kirándulás Erdély szívében

dátum: 2024.04.11-14.
elhelyezés: Székelyszentlélek, magyar magánpanziókban 2-3 ágyas, zuhanyzós szobákban
ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

PROGRAM:

1. nap: Indulás:  5:20-kor Budapest, Üllői út 110 (Ecseri úti OMV benzinkút, befelé vezető oldalán)

5:50-kor Fót

Egésznapos utazás, rövid pihenőkkel Széklyföldre. A nap során hosszabb pihenőt – Erdély kapujában – a Királyhágón (kb fél óra) és Kőrösfőn (kb. 45 perc), Kalotaszeg egyik népművészeti központjában tartunk. Az esti órákban érkezünk Székelyszentlélekre, ahol vacsora és szálláshelyünk vár. (700 km)

2. nap: Ezen a napon mindössze mintegy 30-40 km-t  buszozunk. Reggeli után Farkaslakára látogatunk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírjánál, majd a híres korondi fazekesok népművészeti remekeiből vásárolhatunk.  Délután fakultatív kirándulásként Szentlélektől traktor vagy dzsip vontatta pótkocsikon felmehetünk a Nyikó patak völgye fölé magasodó Jézus Szíve kilátóhoz. (40 Lei)

Este szállás, vacsora a panziónkban.

3. nap: Reggeli, majd buszra szállunk és Szovátára megyünk. A Monarchia híres gyógyfürdője ma is közkedvelt kirándulóhely. A Medve-tó és környéke ősszel különlegesen szép látvány. Séta a tó partján, majd Parajdra érve a Sóvidék egyik legnagobb, látogatható sóbányájába ereszkedünk le a föld alá. (Figyelem! A sóbányában hűvös van. Esetleges klausztrofóbiával, szívpanaszokkal rendelkezőknek NEM ajánlott!) Este szállás, vacsora a panziónkban.

4. nap: Reggeli után hazafelé indulunk. Marosvásárhelyen egy órás pihenőt tartunk. Ezután folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Fótra és Budapestre. (kb 700 km) Érkezés a késő esti órákban, leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyen.

Részvételi díj:  95 000 Ft

minimum létszám: 35 fő

A részvételi díj tartalmazza: a 3 éjszaka szállást, 3 reggeli + 3 vacsora, az autóbuszos utazás minden költségét és az idegenvezetést az autóbuszon.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket és a BBP biztosítást, (mely irodánkban megköthető) 2800 Ft

ÉLMÉNYEKBEN  GAZDAG  UTAZÁST,  JÓ  SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

 Jelentkezés on-line: info@goforgo.hu