Szilveszter 2021-2022

Időpont    :  2021.12.30-2022.01.01.          Poz.szám: 21/BGY/02  

Útvonal    :   Budapest – Veszprém – Pápa – Győr –
Pozsony – Tata – Budapest (kb.600 km)

Utazás      : a csoport létszámának megfelelő autóbusszal

Ellátás: 2x reggeli  

Szállás, elhelyezés : Hotel Klastrom, Győr  

Időtartam:   3 nap / 2 éjszaka      

Hogy mitől lesz más ez a szilveszter? Csak az előre kiszámíthatatlan helyzetünktől… 🙂 Nem tudunk biztos, előre tervezett programot adni, de ezért tervezünk egy A és egy B verziót! 🙂 Menni, kirándulni fogunk!

VÁRHATÓ PROGRAM:

1. nap Budapest – Veszprém – Pápa – Győr (250 km)

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazásunk első látnivalója az egykori királynék városa, Veszprém. Gyalogos séttánk során bemegyünk a híres Gizella kápolnába, a székesegyházba és ha érsek úrat nem zavarjuk, akkor az érseki palota szépségeit is megcsodáljuk belülről. Városnézésünk után szabadidő, kávé, süti, ebédelési lehetőség. Utunkat kora délután folytatjuk és Pápára érkezünk. Itt igény szerint két program  közül választhatunk:

  1. Időnket eltölthetjük a Várkert fürdő medencéiben, wellness részlegén, szaunájában
  2. vagy rövid kirándulást tehetünk Gannára, az Eszterházy mauzóleumhoz, majd Pápán megnézhetjük a család felújított kastélyát és végezetül  szabadidő keretében sétálunk egyet Pápa ódon utcáin.

Győrbe érve elfoglaljuk a szállást és szabadidő. Szállásunk belvárosi, így vacsorát mindenki saját kedve és ízlése szerint oldhatja meg.

2. nap Pozsony vagy Fertőd (170 km)

Reggeli után, amennyiben az aktuális „határ-helyzet” és szabályok  megengedik, Pozsonyba utazunk. (jelenleg vagy oltással vagy PRC teszttel  vagy „átesett-igazolással” lehet határt lépni) Koronázó fővárosunkba érve közös városnézést tartunk: koronázó templom, Mihály kapu, Bástya utca, ferences rendház, Óvárosi városháza, püspöki palota, korzó, stb. A bátrabbak felmászhatnak a várhoz és onnan csodálhatják meg Pozsony panorámáját a Dunával vagy a híres Duna híd éttermébe is felmehetnek lifttel.

Amennyiben a határt nem lehet átlépni, akkor Fertődre vagy Nagycenkre utazunk a kastélyt megnézni (amelyik akkor tud fogadni minket).

Kora délután visszaérkezünk a szállásra, pihenni, készülődni az esti programokra.

Szállásunk a város színvonalas esti programjaira való tekintettel nem csinál saját szilveszteri műsort, így mi is a városiakkal a főtéren köszöntjük az éjfélt, az Új Esztendőt.

3. nap: Győr – Tata – Budapest (160 km)

Késői reggeli után csomagolunk, majd közös sétára indulunk Győrben. Vezetett városnézésünk után indulunk haza felé. Tatán ebédelési lehetőséget biztosítunk és megismerkedünk a gyönyörű fekvésű város nevezetességeivel: a várral, az Öreg-tóval, a Cseke-tó és a körülötte lévő arborétum, a malom, az Eszterházy kastély. Innen irány Budapest, ahová várhatóan a késő délutáni órákban érkezünk.

Részvételi díj: 39 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás minden költségét, a szállást 2 éjszakára reggelivel és az idegenvezetést

Nem tartalmazza: a belépőjegyeket, a napközbeni étkezéseket