Szlovénia gyönyörű tájain

Alpoktól az Adriáig

Időpont: 2017.05.23 – 28.  (6 nap/5 éjszaka)                     Pozíciószám: 17/SZL/01

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal: Budapest – Lendva – Maribor – Ljubjana – Bled – Bohinj – Postojna – Skofja Loka – Nova Goricia – Koper – Celje – Ptuj – Budapest (kb.1500 km)

Ellátás: reggeli

Szállás: 2-3*-os szállodák, 2-3 ágyas fürdőszobáiban

ljubljana

PROGRAM:

1. nap: Indulás: 6:00 Budapest, Népligetből Planetárium főbejárata elől
Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel a Tornyiszentmiklósi határállomásra. A határátkelés után tovább utazunk és Lendvára érve megnézzük a város nevezetességeit, felsétálunk a várba, megnézzük a „Varázsházat”, azaz Makovecz Imre által tervezett Színház- és Hangversenyteremet és a Szentháromság kápolnát.

Lendva - Makovecz

Utunkat folytatva Bántornyára érünk, ahol a Mura-vidékre oly jellemző árpád kori templomok egyikét tekintjük meg. Muraszombati sétánk alatt körbejárjuk a Szapáry kastélyt és meglátogatjuk az evangélikus templomot. Késő délután érünk Mariborba. Majd elfoglaljuk a szállásunkat. (370 km)

maribor-gross

2. nap: Reggeli után ismét útra indulunk és elérjük az ország fővárosát, Ljubljanát. A város fölé magasodó sziklára épült várban raboskodott Batthyány Lajos. Megkoszorúzzuk emléktábláját és sétálunk a városban, szabadidő. Innen Szlovénia legrégebbi városába érünk, Skofja Lokára. A hangulatos kisvárosi séta után közeli szállásunkra utazunk, itt 2 éjszakát töltünk(180 km)

ljubljana hármas hid

3. nap: Ezt a napot a Júliai Alpok legszebb részében, a Triglavi Nemzeti Parkban töltjük. Első látni valónk Bohinjnál, az 1540 m magas Vogel, ahova felvonóval jutunk fel. Felejthetetlen élmény, ahogy hatalmas kabinunkkal emelkedve a táj kinyílik előttünk.

vogel 2

Visszatérve buszunkhoz nemzeti park egyik legszebb szurdokába kirándulunk, a Vintgar-szurdokba. Az 1,6 km hosszú szurdokot a Radovna folyó vízesései, medencéi és zúgói teszik felejthetetlenné. A szurdokon keresztül a folyó felett lévő fahidakon át, és a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon tanösvény vezet, amely a 13 m magas Šum-vízeséssel fejeződik be. Este visszatérünk szállásunkra. (100km)

Vintgar-Gorge_2

4. nap: Reggel visszatérünk a közeli Bledi tó partjára, ahol 8-10 fős kishajókba szállva áteveznek velünk a tó közepén lévő kis szigeten álló kápolnához. Utána a meredeken a tó fölé emelkedő szikla tetején álló várat látogatjuk meg.

bled1

Délután érkezünk a Predjama várához. Egy 123 méter magas, függőleges sziklafal egyik nyílásához építették, így elölről lovagvár, hátulról pedig hatalmas barlangrendszer. Késő délután bemegyünk a Postojnai barlangba. Az ország leghíresebb cseppkőbarlangjába kisvasúttal viszik be a látogatókat, majd gyalogsétával járhatjuk végig a belső termeket. Este elfoglaljuk a szállásunkat, (2 éjszaka) (150 km)

postojna

5. nap: Ezen a napon először az I. Világ Háború emlékeit őrző Gorizia városát látogatjuk meg. A kettévágott város olasz oldalán, a fellegvárban sok-sok magyar emléket őrző kiállítást rendeztek be. Majd innen lemegyünk a szlovén tengerpartra.

gorizia

Koper a rövid szlovén tengerszakasz legnagyobb kikötő városa. Ez már az olasz tengerparti kisvárosokat idézi. Este visszatérünk szállásunkra. (200 km)

Koper

6. nap: Haza felé indulunk. Útközben hosszabb megállót tartunk Celjében, az egykori Cillei birtokok központjában. Majd Ptuj kastélyát látogatjuk meg. A látogatás után indulunk haza. Érkezés a késő esti órákban Budapestre. Leszállási lehetőség az autóbuszról a felszállással megegyező helyeken. (550 km)

Részvételi díj: 129 900 Ft/fő

Egyágyas felár: 26. 900 Ft                                              Ajánlott költőpénz belépőkre: kb. 100-110 €

Celje

A részvételi díj tartalmazza: a szállásköltséget a megadott ellátással (5 x büfé reggeli ), az autóbuszos utazás költségeit és az idegenvezetést az autóbuszon.
A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők (€-ban), a BBP- biztosítást

Árainkat 320 Ft = 1 € árfolyamig tudjuk garantálni! Amennyiben az euro napi árfolyama ezt meghaladja, akkor a részvételi díjat a Raiffeisen Bank befizetéskor aktuális vételi árfolyamán számoljuk át forintra.

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, KELLEMES KIKAPCSOLÓDÁST KÍVÁNUNK!

ptuj