Szlovénia

Időpont: 2016. július 20 – 23. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3 éjszaka szlovén besorolásnak megfelelő. 3 csillagos szállodában, Celje mellett.
A szobákban fürdőszoba, WC található.

Ellátás: Bőséges reggeli (fakultatív vacsora)

 

Program

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Budapest – Graz (Ausztria) – Celje

Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás Budapesten, Rábafüzesen keresztül Grazba. A városnézés során ismerkedünk a steier fővárossal. Megtekintjük a Dómot, Mauzóleumot, főhercegi palotát és a Jezsuita rendházat. Séta a belváros hangulatos utcácskáin és a főtéren, majd felvonóval felmegyünk a Schlossbergre (felvonódíj). Késő délután továbbutazás Szlovéniába. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban (3 éj).

2. nap: Bohinj és a Bledi-tó – Skofja Loka

Reggeli után Bohinj-ba utazunk. A Vogel hegyre emelkedve a Triglav Nemzeti Parkban lévő csúcsok és tavak megtekintése (felvonódíj). Utunk következő állomása Szlovénia ékszere, Bled. Csodálatos fekvése, enyhe éghajlata miatt turisták ezrei keresik fel.

A Bled-tóban fekvő kis szigeten Szűz Mária zarándok temploma található, melyet kishajóval lehet látogatni (hajójegy), majd a tó túlsó partján a várat keressük fel. A délután folyamán Szlovénia műemlékekben gazdag városkájába, Skofja Lokaba utazunk tovább. Sétálunk az óváros hangulatos utcácskáin, festett nemesi házai között. Láthatjuk az öreg városházát, a XIII. századi kőhidat (Közép- Európa legöregebb hídja). A főutca végén pillantást vethetünk a város fölé emelkedő kastélyra. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Ljubljana – Predjama vára – Postojna

A mai napon Szlovénia fiatal, energikus városát, Ljubljanát keressük fel. Sétálunk a belvárosban és ismerkedünk nevezetességeivel. A hármas hídon átmenve siklóval megyünk fel a folyó túlpartján lévő – Ljubljana jelképeként is ismert – várba. E várban raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is látszanak.

Postojnába folytatjuk utunkat. Rövid kitérővel felkeressük Predjamát, Szlovénia festői lovagvárát, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült. A várat belülről i s lehetőség v an m egnézni. Postojna világhírű természeti értéke a Pinka-folyó által kialakított kétszintes barlangrendszer. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet (belépődíj). Este visszaérkezés a szálláshelyre.

4. nap: Maribor – Varasd – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen

Elfogyasztjuk reggelinket, majd a délelőtti órákban Horvátország felé vesszük utunkat. Útközben megállunk Mariborban, Szlovénia második legnagyobb városában, (idegenvezetős séta + rövid szabadidő), ezt követően séta Varasd műemlékekben gazdag belvárosában, melyet Horvátország „barokk fővárosának” is neveznek (Draskovics, Patacsics palota, Cillei-Erdődy várkastély, barokk templomok megtekintése kívülről). Majd hazaindulunk és kis pihenőkkel, Letenyén keresztül érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 68 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: csoportkísérőt, a helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat (kb. 50 €) és a BBP biztosítást.
A belépők tényleges ára az aktuális árfolyam függvényében módosulhat!

Félpanziós felár (3 vacsora): 11.500 Ft